teisipäev, 8. detsember 2009

Esseevõistlus "Sündinud 89-ndal"

Esseevõistlus "Sündinud 89-ndal"

EBRD, Financial Times ja UniCredit grupp käivitasid oktoobris esseevõistluse "Sündinud 89-ndal", et tähistada 1989. aasta sügise ajaloolisi sündmusi. Tähtaeg 31. detsember.

Raudse eesriide langemine vabastas Kesk- ja Ida-Euroopa rahvad ja riigid ning tegi lõpu Euroopa lõhedele.

1989. aastal sündinud noorte inimeste uus põlvkond kasvas üles tormiliste muutuste ja pöörete keerises. Vana kommunistlik kord ja riigi poolt kontrollitud majandus lõppesid olemast, kuid uus kord polnud veel kehtestatud ega ellu tärganud. Just nüüd, mil nad on jõudnud täisikka, elavad nad läbi kümnendite kõige hullemat majanduslikku ja rahanduslikku kriisi.

Võistluse kaudu loodavad korraldajad avastada, kuidas EBRD piirkonna uus põlvkond on näinud ja hakkama saanud muudatustega viimase 20 aasta jooksul. Me tahame, et nad väljendaksid oma lootusi, ootusi ja ka muresid tuleviku osas; ning et sel dramaatilisel aastal sündinud inimesed väljendaksid oma muljeid ja tähelepanekuid esseevormis mitte enam kui 1500 sõnaga.

Töid võib esitada kas veebilehe www.ebrd.com/bornin89 kaudu või posti teel aadressil EBRD Communications Department, Reference: "Born in "89", One Exchange Square, London, EC2A 2JN. Tööde tähtaeg on 31. detsember 2009.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar