teisipäev, 8. detsember 2009

Õpilasuurimuste konkurss "Uue meedia võimalused õpikeskkonna parandamisel"

MTÜ Ajakirjanduse Uurimis- ja Koolituskeskus (AUKK) kuulutab välja üleriigilise õpilasuurimuste konkursi "Uue meedia võimalused õpikeskkonna parandamisel". Tähtaeg 15. märts.

Konkursi eesmärk on ärgitada õpilasi pakkuma välja originaalseid ja huvitavaid ideid, kuidas kasutada uue meedia võimalusi õppetöö ja koolielu elavdamiseks ning õpilaste jai õpetajate vahelise suhtluse parandamiseks. Uurimusi on oodatud esitama eeskätt 10.-12. klasside õpilased.

Konkurss lõppeb õpilastööde konverentsiga “Meedia ja uuriv õppija”, mis toimub Põltsamaal 2010. aasta kevadel. Esimene selletaoline konverents toimus Põltsamaa Ühisgümnaasiumis juba 2004. aastal.

Mullu keskendus konkurss ja konverents ajakirjanike elulugudele. Konkursi võitis Lähte Ühisgümnaasiumi õpilane Anna-Maria Joor.

Konverentsi korraldavad MTÜ AUKK ja Põltsamaa Ühisgümnaasium. Konverentsi kutse saadetakse kõigile töö esitanud õpilastele. Samuti tunnustatakse kõiki osalejaid diplomiga ja mälestusmeenega, milleks eelmisel aastal oli koopia esimese eestikeelse perioodilise trükise “Lühhike öppetus” avanumbrist.

MTÜ Ajakirjanduse Uurimis- ja Koolituskeskus on asutatud 2008. aasta veebruaris eesmärgiga väärtustada Eesti ajakirjandusloo ja meedia uurimist. Ühingu eesmärgiks on rajada Põltsamaale Eesti pressimuuseum, sest just Põltsamaal ilmus aastatel 1766-1767 esimene eestikeelne ajakirjandusväljaanne “Lühhike öppetus”.

Tööde esitamise tähtaeg on 15. märts 2010. Töö tuleb saata e-postiga aadressile info@aukk.ee. Konkursi juhendiga saab tutvuda MTÜ Ajakirjanduse Uurimis- ja Koolituskeskus kodulehel www.aukk.ee (alamrubriigis “Konkursid”).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar