neljapäev, 22. oktoober 2009

Kunstikonkurss "Kuidas tekiks vähem prügi?

Liigne tarbimine ja pakendamine, jäätmete vale sorteerimine ja muu säärane teguviis, mis koormab keskkonda liigsete jäätmetega, teeb iga keskkonnasõbra murelikuks. Seepärast kutsub Prügihunt kõiki lasteaialapsi osalema kunstikonkursil „Kuidas tekiks vähem prügi?“. Tähtaeg 6. november.

Ootame plakateid, millel oleks prügitekke vähendamist kujutavad tegevused (joonised, skeemid, fotod jne) – kõik lahendused on teretulnud. Rohkem infot prügi sorteerimise ja keskkonnasõbraliku käitumise kohta saab veebilehelt www.tallinn.ee/prygihunt

Töid oodatakse 6. novembriks 2009 Tallinna Keskkonnaametisse aadressil Tallinn Harju 13, II korrus, ruum 254. Konkursile saabunud töödest avatakse näitus Tallinna Huvikeskuses „Kullo“ 21. novembril.
Ja loomulikult ootavad parimaid auhinnad.
Peale näitust tagastatakse tööd lastele, kuid Tallinna Keskkonnaamet jätab endale õiguse töid pildistada ning saadud fotosid oma äranägemise järgi kasutada ka järgmiste Prügihundi kampaaniate raames.

Nõuded tööle:
Tehnika: vaba
Töö suurus: individuaalsed tööd max A4 formaat, grupitööd max A2 formaat.
Töö taha palume järgmiseid andmeid:
Lapse nimi ja vanus
Lasteaed
Töö nimi ja vajadusel pikem seletus pildil oleva kohta
Õpetaja nimi
Kontaktandmed (õpetaja või lasteaia telefoni nr või e-posti aadress)
Küsimuste korral julgelt helistada tel: 555 44 071 Epp Leikop

NOORTE LEIUTAJATE RIIKLIK KONKURSS

NOORTE LEIUTAJATE RIIKLIK KONKURSS

Alanud on 2009. aasta noorte leiutajate konkurss „Hoiame kokku". Osale ja võida väärikaid auhindu! Tähtaeg 30. oktoober.

Auhinnafond: 150 000 krooni, pärjatud saavad parimad õpilased, juhendajad ja koolid
Teema: „Hoiame kokku"
Osalejad: Kõik leiutamishuvilised 1.-12. klassini

Selle aasta noorte leiutajate konkursi teemaks on "Hoiame kokku". Lase fantaasial lennata ja mõtle välja, kuidas saaksid midagi kokku hoida (näiteks elektrit, vett, aega) või kellegagi kokku hoida. Samuti on oodatud kõik ideed, kuidas hoida asju laiali pudenemast, näiteks joogikõrsi, pliiatseid või kirjaklambreid.

Kingitused parimatele leiutajatele on suured, sest kokku jagame auhindu 150 000 krooni eest, sh parimatele koolidele ja juhendajatele

* Konkursitöö peab lahendama Sinu jaoks olulist probleemi. Tähtis ei ole väljapakutava leiutise keerukus, vaid selle uudsus, vanematel osalejatel ka teostatavus;
* Sa võid esitada kuni kolm tööd;
* Konkursitöö võid esitada kas üksi või kuni 5liikmelise meeskonnaga;
* Konkursile võid esitada ka teistel võistlustel osalenud töid, kuid töö peab olema valminud viimase aasta jooksul;
* Konkurss toimub kolmes vanuserühmas: 1.-4. klass, 5.-9. klass ja 10.-12. klass.

Täpsem info aadressil www.archimedes.ee/leiutaja

Nõuded tööle
* 1.-4. klassi õpilastelt ootame konkursile joonistusi koos kirjeldustega, kuidas õpilase leiutis aitab kokku hoida;
* 4.-9. klassi õpilastelt ootame konkursile joonistusi või jooniseid koos kirjeldusega, kellele leiutis on mõeldud ja kuidas see töötab;
* 10.-12. klassi õpilastelt ootame jooniseid koos detailse kirjeldusega, kuidas leiutis töötab ja kellele see mõeldud on. Leiutis peab olema teostatav ja sel peab olema praktiline väljund;
* konkursitööd tuleb pealkirjastada;
* kõigile konkursitöödele tuleb märkida osaleja ees- ja perekonnanimi, e-posti aadress, telefon, klass, kool, kooli aadress, ema või isa nimi ja e-posti aadress.

Tööde esitamine
* Konkursi tähtaeg - 30. oktoober 2009;
* tööd tuleb esitada esitada aadressil: Noorte leiutajate konkurss, Sihtasutus Archimedes, Väike-Turu 8, Tartu 51013. Töid võib esitada ka e-posti aadressil leiutaja@archimedes.ee;
* konkursitööd tuleb registreerida veebiaadressil: www.archimedes.ee/leiutaja

Kirjandivõistlus


SA Innove karjääriteenuste arenduskeskus kuulutab seitsmendat aastat välja noorte kirjandivõistluse teemal: Tulevik ja karjäär, millest on oodatud osa võtma gümnaasiumi- ja kutseõppeasutuste õpilased ning 2008/2009. õ.-a. kooli lõpetanud noored.

Korraldajate eesmärk on suunata noorte tähelepanu oma elutee planeerimise olulisusele tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas.

Võistlustööks sobib arutlev kirjand, kuid välistatud pole ka muus vormis proosakirjutised.
Hinnatakse eelkõige kirjandi sisukust, loogilist arutluskäiku, isikupärast lähenemist ja ladusat keelekasutust, samuti võimet oma ideid selgelt ning veenvalt esitada.

Võistlustöö täpsema pealkirja saab autor sõnastada vabal valikul või valida ka etteantud pealkirjadest, vt abiks teema sõnastamisel.

Kirjandivõistluse žüriisse kuuluvad Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse, Eesti Päevalehe ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi esindajad.

Tööde esitamise lõpptähtaeg on 8. november 2009. Võistlustöö tuleb esitada eesti või vene keeles.

Kirjand saata e-posti aadressil kirjand@innove.ee märgusõnaga Kirjand.

Kindlasti lisada järgmised kontaktandmed:

  • nimi ja perekonnanimi (soovi korral varjunimi);
  • kool, kus õpid (või lõpetasid käesoleval aastal) ja klass, kursus või vanus;
  • kontakttelefon;
  • e-posti või tavaposti aadress;
  • juhendaja nimi (juhendaja olemasolu korral).

E-posti võimaluse puudumisel võib töö saata aadressile: SA Innove karjääriteenuste arenduskeskus, Lõõtsa 4, 11415 Tallinn

Hindamiskomisjonil on õigus vastava taseme tööde puudumisel kohti mitte välja anda või auhindu ümber jagada.

Kirjandivõistluse peasponsor on Eesti populaarseim tööportaal CV keskus, kes paneb võitjale välja SÜLEARVUTI. Lisaks toetavad kirjandivõistlust Estravel, Sampo Pank, Tea kirjastus ja Õpetajate Leht. Kolmkümmend parimat kirjutajat saavad tausta sissepääsu infomessile Teeviit 2009.

Võitjaid autasustatakse infomessi Teeviit avamisel 3.detsembril 2009 Tallinnas.



Abi teema sõnastamise
ks leiad siit

Nippe kirjutajale
leiad siit



Lisainfo:

Kristi Koort
Sa Innove karjääriteenuste arenduskeskus
teavitusspetsialist
6998 517
kristi.koort@innove.ee

kolmapäev, 21. oktoober 2009

Õpilaskonkurss "Avasta tuleviku kodu"

ÕPILASKONKURSS " AVASTA TULEVIKU KODU"

Energia avastuskeskus korraldab koostöös Eesti Energia ASi ning Eesti Disainerite Liiduga õpilaskonkursi "Avasta tuleviku kodu!" Tähtaeg 30. november!

Algkooli, põhikooli ja keskkooli õpilastelt oodatakse tuleviku kodu teemal loomingulisi väljendusi. Tööd võib esitada üksi või koos sõprade, klassikaaslastega. Töö võib olla ka uurimistöö/referaat, milles tutvustatakse või kasutatakse juba olemasolevaid ideid ja avastusi. Selles vallas on ju põnevaid arenguid - räägitakse mullimajadest; puudest, mis toodavad majas vajaminevat hapnikku, suurtest linnadest kuplite all; biomassi energiast ja paljust muust.

"1925 aastal kirjutati meil ajaviiteajakirjas "Ronk" elektri kodust, kus "magamise-, wanni- ja lastetubades leiduvad köetavad padjad ja habemeajamise kauss, juuksekuivataja, jalasoojendaja, veesoojendaja, õmblusmasin, keetja, raadioaparaat laste jaoks, kes ilma emata peavad magama jääma ja siiski ei tarvitse ilma olla traditsioonilisest muinasjutust, mänguasjad ja muud kõik elektriga." Tol ajal oli see ulme. "Avasta tuleviku kodu!" tööd võiks aga vastata näiteks küsimustele, kuidas tuleviku kodu sinu meelt lahutab; kuidas seal elektrit säästad; kuidas kütad tuba; kuidas/millega laed elektrit vajavaid seadmeid (oma keha soojusega näiteks); mida tuleviku kodus teed; või kuidas tuleviku kodud omavahel suhtlevad?" pakkus Energia avastuskeskuse teadus- ja arendusjuht Aare Baumer.

"Eesti Energia on projekti kaasatud, kuna leiame, et tuleviku kodude võtmeks on energia säästlik kasutamine. On tore, kui erinevas vanuses lapsed sellesse teemasse süvenevad ning oma visioone välja pakuvad, sest 10...20 aasta pärast on just nemad need, kes langetavad meid kõiki ja keskkonda puudutavad otsused," ütles Eesti Energia energiasäästu projektijuht Mikk Saar.

Täpsemad konkursi tingimused leiab kodulehelt www.energiakeskus.ee

Tähtaeg 30. november 2009.

Parimatest töödest koosatakse Energia avastuskeskuses näitus ning nende autoreid ootavad väärt auhinnad. Näitus avatakse ja võitjad autasustatakse 18. detsembril 2009.

Meeskonnakoolitus õpilasesindusele ja klassivanematele

16.oktoobril toimus Mahtra seltsimajas Õpilasesinduse ja klassivanemate meeskonnakoolitus.
Päev oli väga tegus ja lõbus. Õpilased olid kõik väga tublid. Aitäh teile.

Osalesid:

5.klass

* Lisbeth Pärtel
* Elina Siniallik

6.kl

* Elise Leinberg
* Kristi Erilaid
* Sonia Ruus

7.kl

* Marlen Pärtel
* Greete Ahlberg
* Kelly Leo

8.kl

* Rauno Vahtre
* Triinu Tuberik
* Kristel Leola

9.kl

* Mihkel Kibur

10.kl

* Greete Ogga

11.kl

* Alari Romanov
* Jürgen Piigli

12.kl

* Rage Riismann
* Triin Ahlber

PILTE SAAB VAADATA SIIT

esmaspäev, 19. oktoober 2009

Huvitreff 25.november

Huvitreff 2009!

25-ndal novembril toimub teist aastat Rapla Kultuurikeskuses pimedal sügisesel ajal särav ja soojendav noortemess “Huvitreff”. Alguse sai see eelmisel aastal uimastiennetusnädala raames toimunud üritusest.

“Huvitreffi” idee seisneb selles, et noored saaksid esitleda oma erinevaid toredaid hobisid ja harrastusi, millega nad pärast kooli tegelevad. Noortelt noortele on oluline märksõna! On puhas rõõm esineda teiste noorte ees millegagi, mida hästi ja südamega tehakse. Lisaks tutvustavad oma tegemisi noortega tegelevad asutused ja organisatsioonid.

Kella 14-17-ni on võimalik vaadata erinevaid väljapanekuid, esinemisi ja saab ka ise osaleda töötubades.

Eelmisel aastal olid kavas nii lavalised etteasted, kui ka tutvustused. Sel aastal on lisandunud päeva jooksul toimuvad töötoad, lühifilmide näitamine, IN Innovatsiooniaasta ajurünnaku nurk, üllatuskülaline ja palju muud.

Noorte innustamiseks oleme kaasanud “Euroopa Noored” projekti esindajad, ettevõtluse poole pealt valgustavad Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse töötajad ning karjääri aitab kujundada Raplamaa Info- ja Nõustamiskeskuse karjäärinõustaja.

Oleme Raplast kaugemal elavatele noortele organiseerinud bussiliinid, algusega Vana-Vigalast, Eidaperest ja ka Juurust.

“Huvitreffi” korraldajal SA Raplamaa Info- ja Nõustamiskeskusel on hea meel, et sel aastal toetati projekti LEADER programmist.

Suur tänu kõigile, kes aitasid oma mõtete ja ideedega kaasa ürituse kujundamisele!

Riin Pallon

SA RINK

55 633 849

http://noored.raplamaa.ee

rink@rink.ee

-------------------------------------------------------------------

25-ndal novembril 2009 toimub teist aastat Raplamaa noortele suunatud huvihariduse ja vaba aja mess “Huvitreff”.


Ennast saavad tutvustada nii huvikoolid, -ringid, noorteorganistasioonid, ANK-id, noortegrupid jt. kes noorte vaba aja veetmisega tihedalt seotud on.


Kell 14-17 toimuvad Rapla Kultuurikeskuses sel päeval esitlused (oma huvikooli või organistasiooni tutvustus nii sõnas, kui ka kirjas – voldikud ja muud materjalid laual), esinemised laval (tantsu, näitlemise, lauluga seotud) ning töötoad käeliseks tegevuseks.


Kuna huvi enda esitlemise vastu on suur, siis palun juba varakult registreerida.


Eriti hea, kui teie tegemisi tutvustavad noored ise, kes selle huvialaga tegelevad või muul moel seotud on.


Noortelt noortele oli juba eelmise aasta üks juhtmõtetest.


Kui te otsustate, et sel aastal siiski pole jaksu enda tutvustamisega välja tulla, olete siiski oodatud osalema külastajana.


Ja kui teile tundub, et just see tubli noortegrupp võiks oma toimetamisi teistele tutvustada aga meie pole nendest veel midagi kuulnud, siis “andke nad üles!”, sest äkki on tulnud aeg, et maailm neist kuuleks! :)


Registreerimiseks saada kiri: raplantk@raplantk.ee

Või helista 55 633 849


Tervitades

Riin Pallon

SA RINK

PS. Eelmise aasta “Huvitreffist” loe siit: http://noored.raplamaa.ee/index.php?id=96

Klassiga kinno

Kino Sõprus vabandab kõikide koolide ees seoses kavamuudatustega 19. 22.
oktoobril. Tulenevalt eriolukorrast Solarise keskuses toimuvad seal algselt
planeeritud seansid kinos Sõprus. Varem välja kuulutatud seansse Seinte
vahel kell 15:30 ja 18:00 ning Rebane ja laps algusega 13:30 ei toimu.


Kõikidele koolidele ja klassidele korraldame ettetellimisel filmide Seinte
vahel ja Rebane ja laps seansse samadel tingimustel 19., 21., 22. ja 23.
oktoobri hommikutel kell 10:00. Selleks võtke ühendust kino Sõpruse kassaga
telefonil 644 1919 ja leppige soovitud seanss kokku.


Vanemate klasside õpilasi kutsume vaatama uut Eesti filmi Püha Tõnu
kiusamine samadel tingimustel. Seansid toimuvad 15. - 22. oktoobril
algusega 12:50 ja 19:00. Filmil on vanusepiirang, mittesoovitatav alla 12.
aastastele.

Ajujaht

Konkurss Ajujaht kestab 2.novembrini

Ajujaht on ettevõtluskonkurss, mis edendab Eesti noorte ettevõtlikkust ja aitab kaasa uuenduslike ja teadusmahukate ettevõtete loomisele. Ajujahile saavad oma ideesid esitada 1-7 liikmelised meeskonnad, kelle koosseisust 50% on vanusevahemikus 18- 35.a.

Esitatud ideedest valitakse välja parimad 20, kes läbivad spetsiaalse arenguprogrammi. Programmi lõpuks valmivad mentorite toel äriplaanid, mille alusel jagab zürii laiali auhinnafondi. Lisaks on parimatel võimalik osaleda järelprogrammis, kus pakutakse tuge ettevõtte loomisel, arendamisel ja investeeringute leidmisel.

Ajujaht 2010 konkurss ootab ideesid vahemikus 15.09 kuni 02.11.2009.

Selle aasta Ajujahi konkursi baasil tehakse koostöös Kanal 2-ga 2010.a. kevadel eetrisse jõudev saatesari. Saatesarja eesmärk on propageerida ettevõtlust ja tutvustada Ajujahi võitjaid laiemalt. Niimoodi on Ajujahis osalejatel kindlasti lihtsam leida oma äriidee teostamiseks partnereid ja rahastajaid.

Loe edasi: www.ajujaht.ee

teisipäev, 6. oktoober 2009

Tule Noorte Meediaklubi laagrisse!

Noorte Meediaklubi ootab kõiki põhikooli lõpuklasside ja gümnaasiumiklasside
ajakirjandushuvilisi sügisvaheaja viimastel päevadel Lähtele. Koolilehtede
kümnes juubelilaager toimub *30. oktoobril kuni 1. novembril Lähte
Ühisgümnaasiumis*.

Kahe ja poole päeva jooksul räägivad meediatudengid ja noored
tegevajakirjanikud, kuidas kirjutada head uudist, arvamus- ja olemuslugu.
Lisaks jagame õpetussõnu selle kohta, milline peaks olema üks äge koolileht,
kust leida huvitavaid teemasid või kuidas suhelda allikatega. Teoreetilised
teadmised pannakse proovile oma lugu kirjutades. Parimatest kirjutistest
paneme kokku laagrilehe.

Koolitus toimub sarnaselt eelmistele laagritele gruppides, ent tänavu saavad
osalejad ise valida, millise ajakirjandusžanriga nad lähemat tutvust teha
tahavad.

Laagrielule lisavad põnevust ja vürtsi kuulsad külalised ja õhtune
meelelahtusprogramm.

Registreerumise lõpptähtaeg on 25. oktoobril. Kuna kohtade arv on piiratud,
saavad laagrisse vaid kiiremad registreerujad.

Osavõtutasu ühe inimese kohta on *275 krooni*. Hind sisaldab koolitust,
õppematerjale, majutust klassiruumides ja seitset söögikorda.
Laagris osalemiseks tuleb saata aadressile lehelaager@gmail.com täidetud
registreerimisleht, mis on kutse manusega kaasas. Täidetud ankeedile saadame
vastuseks registreerumist kinnitava e-kirja, samuti postitame arve, mille
alusel saate tasuda osavõtumaksu. Lõplikult registreerunuks loetakse teid
siis, kui osavõtumaks on laekunud Noorte Meediaklubi arvele.

Laagrilistel tuleb omal käel jõuda reede, 30. oktoobri hommikul Lähte
ühisgümnaasiumisse, kus kell 11.00 hakkame teie nimesid kirja panema. Laagri
ametlik avamine toimb kell 12.00. Laager lõpeb pühapäeval, 1. novembri
pärastlõunal. Täpsema juhendi Lähte ühisgümnaasiumisse kohale jõudmiseks ja
laagri ajakava leiate varsti meie kodulehelt www.meediaklubi.ee.

Kui teil tekib probleeme laagri alguseks kohale jõudmisega, võtke meiega
ühendust ja leiame koos lahenduse. Vajadusel saate kokkuleppel laagri
korraldajatega end kooli sisse seada ka varem. Samamoodi on võimalik
laagrist ka varem lahkuda.

Laagrisse tuleb kaasa võtta magamiskott ja madrats, sest ööbimine toimub
klassiruumides. Võimaluse korral tooge kaasa ka diktofon, mälupulk,
fotoaparaat, sülearvuti ja oma koolilehe viimane number.

Kui teil tekib mingeid küsimusi või muresid seoses laagriga, siis võtke
kindlasti ühendust Ilmari Ilmarkahro@gmail.com (56612134) või Annikaga
annikateder@gmail.com (58115020).

Näeme laagris!
Ilmar Kahro ja Annika Teder
Noorte Meediaklubi lehelaager 2009 projektijuhid
MTÜ Noorte Meediaklubi

------------------------------------------------
Kui oled sellest teemast huvitatud, siis registreerimislehe saad minu käest. Eli.

Tehnoloogiapäevad 7.-9.klassidele

Tehnoloogiapäevad 7. – 9. klassi õpilastele

MTÜ Robootika, Tallinna Reaalkool, Tartu Kivilinna Gümnaasium ja Pärnu Ühisgümnaasium ootavad ehitama
 roboteid
või
 sildu.

Ürituste eesmärk on populariseerida põhikooli õpilaste hulgas teadust ning äratada neis insenertehnilist ning reaalteaduslikku huvi.
Üritust toetab Haridus- ja Teadusministeerium projekti „Teaduse populariseerimine“ raames ja Tiigrihüppe Sihtasutus.

Tehnoloogiapäevad toimuvad 26. – 27. oktoobril 2009. aastal algusega kell 11.00.

Roboteid ehitakse kaheliikmelistes meeskondades. Kasutatakse Lego Mindstormi komplekte. Kool võib kasutada ka oma komplekti.
Sildu ehitatakse erinevate koolide õpilastest moodustatud viieliikmelistes meeskondades. Ülesande lahendamiseks kasutatakse etteantud materjale (puitliistud, puutikud, traat jne).

Ootame osalema kõiki huvilisi. Õpetaja osalemine konkursil on soovitatav, mitte kohustuslik. Õpilaste juhendamise tagavad korraldajad.

Tehnoloogiapäevad toimuvad üheaegselt Tallinna Reaalkoolis, Tartu Kivilinna Gümnaasiumis ja Pärnu Ühisgümnaasiumis. Korraldatud on õpilaste toitlustamine. Osalejatel on võimalik ööbida koolide klassiruumides. Magamiskott ja –matt tuleb endal kaasa võtta.
Õpilastel on hea võimalus sisustada koolivaheaja kaks päeva koos vanade ja uute sõpradega ning saada uusi teadmisi ja oskusi. Õpetajad saavad aga vahetada kogemusi kolleegidega. Kõigile väljastatakse tõend osalemise kohta.

Konkursil osalemine on õpilastele ja õpetajatele tasuta.

Lisainfot leiate projekti kodulehelt www.real.edu.ee/tehnoloogia

Üritusele saab registreerida 20. oktoobrini
Tallinna Reaalkoolis kooli kodulehel www.real.edu.ee
Kontaktisik Jaana Roht tel 56918715

Tartu Kivilinna Gümnaasiumis kooli kodulehel www.kivilinn.tartu.ee
Kontaktisik Karin Lukk tel 5288789

Pärnu Ühisgümnaasiumis kooli kodulehel www.yhis.parnu.ee
Kontaktisik Erika Paulsen tel 56611250

Meeldetuletus ja info klassivanematele

Meeldetuletus ja info klassivanematele:

Palun räägi neist teemadest oma klassis:

* 14.oktoobril on minek kinno vaatama kahte erinevat filmi, see tähendab, et alla 12aastased saavad vaadata “M-Komondot” ja vanemad kui 12aastased õpilased “M-Komondot” või “Inetut tõde”. Pilet maksab 70.-, lisandub bussisõit, mis on 45.-. Piletiraha tuua selle nädala jooksul projektijuhi Ave kätte. Sõit toimub koos Kehtna Põhikooli õpilastega. Lisainfo kooli stendil või huvitegevuse blogis.
* 9.-12.klasside õpilastele 10.novembril minek teatrisse vaatama NO99 etendust “Kuidas seletada pilte surnud jänesele”. Pilet maksab 170.-, millele lisandub bussisõiduraha. Raha tuua ära oktoobrikuu jooksul. Kes ees, see mees, sest pileteid on hetkel vaid 15.
* Õpilsesinduse meeskonnakoolitus toimub 16.oktoobril. See kestab terve ühe koolipäeva, hommikust õhtuni.
* Moeshow kohustuslik teema on “MASU ja taaskasutus”. Hakake oma klassiga juba kava välja mõtlema.
* Palun reklaamida veelkord Itaalia reisi, sest selle nädala jooksul saab veel end registreeruda reisile. Oktoobris tuleb maksta osamaks 1600.- Ene Oisalu arveldusarvele. Lisainfo juuruhuvitgevus.blosgpot.com. Mulle teatada ka nimed, kes soovivad reisist osa võtta elitamme@gmail.com või helistada 5344 8688.
* Õpilasesinduse koosolek on neljapäeval peale tunde, see on 15.30, nüüd hiljem, et ka kõik teised jõuaksid kohale. Käsil on ühe projekti väljamõtlemine, küsida infot Rage Riismanni käest. Kellel vaja, see saab ringibussiga koju aga seda tuleb eelnevalt öelda direktorile või majandusjuhatajale.

Olgem vaprad :) ja päikest päevadesse! Kui on küsimusi, siis helistada, kirjutada julgesti.

Eli.