kolmapäev, 21. oktoober 2009

Õpilaskonkurss "Avasta tuleviku kodu"

ÕPILASKONKURSS " AVASTA TULEVIKU KODU"

Energia avastuskeskus korraldab koostöös Eesti Energia ASi ning Eesti Disainerite Liiduga õpilaskonkursi "Avasta tuleviku kodu!" Tähtaeg 30. november!

Algkooli, põhikooli ja keskkooli õpilastelt oodatakse tuleviku kodu teemal loomingulisi väljendusi. Tööd võib esitada üksi või koos sõprade, klassikaaslastega. Töö võib olla ka uurimistöö/referaat, milles tutvustatakse või kasutatakse juba olemasolevaid ideid ja avastusi. Selles vallas on ju põnevaid arenguid - räägitakse mullimajadest; puudest, mis toodavad majas vajaminevat hapnikku, suurtest linnadest kuplite all; biomassi energiast ja paljust muust.

"1925 aastal kirjutati meil ajaviiteajakirjas "Ronk" elektri kodust, kus "magamise-, wanni- ja lastetubades leiduvad köetavad padjad ja habemeajamise kauss, juuksekuivataja, jalasoojendaja, veesoojendaja, õmblusmasin, keetja, raadioaparaat laste jaoks, kes ilma emata peavad magama jääma ja siiski ei tarvitse ilma olla traditsioonilisest muinasjutust, mänguasjad ja muud kõik elektriga." Tol ajal oli see ulme. "Avasta tuleviku kodu!" tööd võiks aga vastata näiteks küsimustele, kuidas tuleviku kodu sinu meelt lahutab; kuidas seal elektrit säästad; kuidas kütad tuba; kuidas/millega laed elektrit vajavaid seadmeid (oma keha soojusega näiteks); mida tuleviku kodus teed; või kuidas tuleviku kodud omavahel suhtlevad?" pakkus Energia avastuskeskuse teadus- ja arendusjuht Aare Baumer.

"Eesti Energia on projekti kaasatud, kuna leiame, et tuleviku kodude võtmeks on energia säästlik kasutamine. On tore, kui erinevas vanuses lapsed sellesse teemasse süvenevad ning oma visioone välja pakuvad, sest 10...20 aasta pärast on just nemad need, kes langetavad meid kõiki ja keskkonda puudutavad otsused," ütles Eesti Energia energiasäästu projektijuht Mikk Saar.

Täpsemad konkursi tingimused leiab kodulehelt www.energiakeskus.ee

Tähtaeg 30. november 2009.

Parimatest töödest koosatakse Energia avastuskeskuses näitus ning nende autoreid ootavad väärt auhinnad. Näitus avatakse ja võitjad autasustatakse 18. detsembril 2009.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar