neljapäev, 30. september 2010

Juuru Gümnaasiumi huviringid 2010-2011

KLIKI PILDILE, ET NÄHA SEDA SUUREMALT!


Huviringid 2010-2011 õppeaasta I poolaastal

Kergejõustik 5.-12.kl - Toomas Malva - Esmaspäeval kell 16 ja neljapäeval kell 15.30

Algklasside sporditund - Toomas Malva - Teisipäeval ja kolmapäeval 6.tund

Korvpall - Valdis Tammik - Kolmapäeval ja reedel 7.-8.tund

Kergejõustik 5.-12.kl - Anne Järvik - Neljapäeval kell 15.30

Kergejõustik algklassidele - Anne Järvik - Kolmapäeval kell 15.30

Algklasside sporditund - Anne Järvik - Teisipäeval ja reedel 6.tund

Võrkpall - Agur Ašperk - Teisipäeval kell 15.30, reedel kell 16.00

Kodutütred - Eli Sukles - Reedel 7.tund+laagrid

Näitering - Ave Altmäe - Neljapäeval ja reedel 7. tund

Lastekoor - Elve Ruus - Esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval 7.tund

Mudilaskoor - Elve Ruus - Esmaspäeviti 6.tund

Poistekoor - Elve Ruus - Esmaspäeviti 7.tund

Plokkflöödiring - Elve Ruus - Neljapäeval 6.tund

Kellamänguring - Elve Ruus - Teisipäeval 6.tund

Klaasikunstiring - Kristi Allikvee - Kolmapäeval 6.tund

Mälumäng - Peep Vahtrik - Neljapäeval 8.tund

Matemaatikaring - Peep Vahtrik - Teisipäeval 8.tund

Puu-ja metalliring -Heineri Karhu - Esmaspäeval 7.tund, kolmapäeval 6.tund

LISAINFO SAAMISEKS PÖÖRDUDA RINGIJUHENDAJA POOLE!


teisipäev, 28. september 2010

Tulge vaheajal energiapäevale!




TULE VEEDA ÜKS VAHEAJA PÄEV END VÄLJA ELADES JA UUEKS VEERANDIKS ENERGIAT SAADES

NELJAPÄEVAL, 28.OKTOOBRIL

1. VALGERANNA SEIKLUSPARGIS WWW.VALGERANNASEIKLUSPARK.EE

Õhus on tunda sügise lõhna ja see tuletab meelde, et kooliruumid on taas täitunud raamatulehtede sahina, pliiatsite kribina ja laste kilgetega. Soovime kõigile ilusat kooliaasta algust! 1. septembril läheb Valgeranna Seikluspargis üheaegselt esimeste koolitundidega käima „Koolikas“. See on koolidele mõeldud pakkumine. Kui koolitükid tehtud, tulge oma klassiga meile, Valgeranda ja saate üheskoos seigelda hinnaga 100 krooni õpilane

2. VAADATES MINILOOMI MINILOOMAAIAS http://www.hot.ee/minizoo/

MiniZoo on Pärnus asuv terrariumi loomade eksponeerimise paik. MiniZoo kogus on madusid alates Eestimaisest rästikust Vipera berus'est kuni suurte võrkpüütonite ja tiigerpüütoniteni. Mürkmadudest on veel esindatud kurikuulus Keskaasia kobra ja ka Texase lõgismadu. Sisalikest on MiniZoos näha mõnda gekoliiki näiteks Tokee kui ka juba tänaseks isegi Eestis koduloomana levinud Roheleeguane. Pilet 25.-

3. PÄRNU VEEPARGIS UJUDES WWW.TERVISEPARADIIS.EE

Eesti suurim veepark asub Tervise Paradiisis. Veepark on lõõgastav koht pere ja sõpradega aja veetmiseks! Veepargis leiavad tegevust nii suured kui väikesed, nii noored kui vanad veesõbrad. Veepargi atraktsioonid: seiklustebassein, liugtorud, mägijõgi ja kosed, väikelaste bassein, ronimissein basseinis, välibassein eelsoojendatud vee ja varakevadel päikesemaiaid ootava terrassiga, hüppebassein, mullivannid, veebaar, puhkeala, massaažijoad. Kolme tunni pilet 75.-

Buss (tuleb maksta kõigil) 60.-

Terve päev kokku vaid 260.-

LISANDUB VEEL SÖÖGIRAHA

VALI, MIDA SA TEHA SOOVID NING TOO VASTAV RAHA HUVIJUHILE ÄRA ENNE VEERANDI LÕPPU!

KOLM ÜHES ENERGIAPÄEV PÄRNUSTULE ISE JA VÕTA SÕBRAD KA KAASA!



“Hea Eeskuju” konkurss

Oleme veendunud, et Teie koolis, vallas või kodukandis õpib mõni noor, kelle tegemised vääriksid üleriigilist esiletõstmist ning tunnustamist. Taaskord on Teil võimalik öelda oma noortele sõpradele aitäh, kirjutades väikese loo “Hea Eeskuju” konkursile.

Nimelt otsime noortekonverentsi Lahe Koolipäev raames juba kolmandat aastat järjest Häid Eeskujusid. Kutsume Teid kirjutama oma kodukandi tublidest, värvikatest ning aktiivsetest 7.-12. klassis või kutsekeskkoolis õppivatest noortest, kes oma pealehakkamise ja pühendumisega on muutnud meie kodupaiga ja riigi paremaks kohaks. Oma õpilastest, partneritest ning lastest lugusid kirjutades on Teil võimalus kaasa aidata ühe erilise noore õpingute toetamises, sest konkursi võitjale on välja pandud “Hea Eeskuju” stipendium. Stipendium on mõeldud võitjale õpingute alustamiseks ülikoolis, kõrgkoolis või täiendõppeks huvikoolides. Fondi suurus on 20 000 krooni.

“Hea Eeskuju” kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi teod vääriksid laiemat kõlapinda ja tunnustust. Nii sõbrad, õpetajad, direktorid, õed-vennad kui ka lapsevanemad.

Kõikide esitatud lugude seast valib žürii Riigikogu esimehe ja konkursi patrooni Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ning ühiskonnategelaste osavõtul välja kakskümmend parimat, keda Tallink premeerib Laheda Koolipäevaga merel.

Kahekümne lõppvooru pääsenu seast valitakse välja ka 20 000 krooni suuruse stipendiumi võitja.

Lisaks stipendiumile on konkursi koostööpartnerid pannud välja erinevaid auhindu nii potentsiaalsetele “Headele Eeskujudele” kui ka nende soovitajatele.

Silmapaistvaid noori ning võitjat ja võiduloo kirjutajat tunnustab proua Ene Ergma koos üle Eesti kokku tulnud üle poole tuhande noorega konkursi auhinnagalal, mis leiab aset 4.novembril toimuval noortekonverentsil Lahe Koolipäev 2010 Vanemuise teatris.

2009. aastal sai Heaks Eeskujuks Hiiumaa lastekodulastele kingipakkide meisterdamist eest vedanud Reili Rand. Reili ise on öelnud: “Olla kellegi eeskujuks on tõsine tunnustus aga ka väljakutse. Tiitel motiveeris mind tegutsema edasi valdkonnas, mis mulle südamlähedane on.”

Näpunäiteid, lisainformatsiooni ja taotlusvormi Heade Eeskujude esitamiseks leiate veebilehel www.noortekonverents.ee, kus saate ka kirjatüki konkursile esitada.

Kuid kiirustage, sest kandidaate on võimalus esitada vaid 17. oktoobrini.

Loo kirjutamine ei võta Teilt kindlasti rohkem aega kui tunnike, kuid tunnustus, mis Teie valla või linna noor saab, ei ole ei ajas ega rahas mõõdetav!

Meie kiires maailmas mõtlevad inimesed tihti vaid oma edule ja unustavad teised sootuks. Aitäh, et Sina oled teistsugune - oskad näha, hoolida ja oma lähedasi tunnustada!

Lisainformatsioon:

Katarina Tuulik

+372 53 364 880

katarina@noortekonverents.ee

Kodukandi Noorte Päevad

Kodukandi Noorte poolt 3 aastat tagasi ellu kutsutud üritus Noorte Päevad on saanud tõeliselt menukaks traditsiooniks, kus maanoored saavad tulla kokku, et jagada kogemusi, luua kontakte ja tegeleda oluliste teemadega.

III Kodukandi Noorte päevad toimuvad vahvates sügisvärvides ning positiivsest energiast pakatava Kopra Talu (Viljandimaa Tuhalaane küla) tubades ja õuel 29.-30. oktoober 2010.

"MÜÜDIMURDJAD"
Keskendume maaelu positiivse kuvandi loomisele.
Tegeleme reaalsete külade reaalsete inimeste reaalsete probleemidega.
Ehk siis teie annate nendele Noorte Päevadele sisendi just enda kogemuste ja vajaduste põhjal.
Selleks, et näha, missuguseid müüte/probleeme/eelarvamusi olete enda kodukülas kohanud ja kuulnud palume teil täita pisikese osalemise ankeedi, kus lisaks kontaktandmetele ka vahvad küsimused, mille peale ikka ja jälle kasulik mõelda.
Ankeedi esitamise tähtaeg 9. oktoober 2010 emailile: kaija@kodukant.ee


Kõigele sellele läheneme Noorte Päevade käigus loovuse ja spontaansusega mitteformaalses keskkonnas.

Noorte päevade osalustasu 45 krooni. Kahjuks ei ole võimalik sõidukulusid kompenseerida täies mahus, küll aga hüvitatakse osalejatele Noorte päevadele saabumise kulud. Transport tagasi koju tuleb tasuda osalejal endal (vihje: laupäeviti SEBE bussidega alla 26 aastastele soodustus -60%).

Osaluse kinnituskiri registreerunutele ja täpsem info Noorte päevade kohta juba 11. oktoobril 2010.

Ärgem unustagem, et kõige tähtsam on ISE rääkida vaimustusega maaelust, edukatest maanoortest, kuulsatest inimestest maal ja näidata eeskkuju!

Üritust toetab:

Teised Kodukandi Noorte Päevad toimusid 23.-24. oktoobril 2009 Põltsamaal, Kamari Seltsimajas.
Noorte Päevadel seekordseks lähtekohaks oli samuti esindatus, ent seda veidi laiemas käsitluses. Esimesel päeval toimus kaks õpituba. Osalejad võtsid aktiivselt osa nii volikogu istungist kui ka külakoosolekust. Volikoguistungil õpiti simulatsiooni läbi volikogude toimimist ehk seda, kuidas ettepanekud jõuavad otsustustasandile ning millised on reaalsed võimalused noortel midagi oma kodukohas muuta. Külakoosolekul tutvusid osalejad mitmete edulugudega, mida noored on oma kodukohtades korda saatnud. Oma edulugusid tutvustavad noored ise.
Teise päeva õpitubadest toimus üks meeskonnakoosoleku õpituba, kus ühiselt noortega kirjutati ja kujundati järgmist Kodukandi noorteprojekti. Teine õpituba oli ühiskonnaõpetuse tund, kus osalejad tutvusid kodanikuühiskonna põhimõtetega ning arutleti selle üle, kust kodanikuühiskond algab ja mida annab organisatsioonile võrgustik? Tutvuti ka sellega, millega tegelevad Kodukandi noored Tartu ja Pärnumaa Kodukandi ühenduste juures.

Programmi viisid läbi Heleriin Jõesalu, Marek Mekk, Mai Kolnes, Deivi Sarapson, Kaija Kõiv. Kaasa lõid oma edulugude rääkimisega Madis Kerner, Indrek Tammoja ja Marko ...! Noorte Päevad toimusid projekti Tulevikuküla Kujundajad raames.

Esimesed Kodukandi Noorte Päevad toimusid 28.-29. oktoobril 2008 Aegviidus, Nelijärve Puhkekeskuses.
Esimesed Kodukandi Noorte Päevad keskendusid esindatuse teemale ning siis valis ligi 40 osalejat noorte esindajat juhatuse kandidaadi näol Kodukandi juhatusse. Selle kahepäevase debati ja aktiivsete arutelude läbi omandati ühtlasi teadmisi ka selle kohta, kuidas mittetulundusühenduses juhtimine toimib ning milline on juhatuse roll. Samuti tutvuti võimalustega minna vabatahtlikku teenistusse välismaale Euroopa Noored Eesti Büroo kaasabil.

Programmi viisid läbi Mai Kolnes, Marek Mekk ja kaasa lööb ka Euroopa Noored Eesti Büroo! Noorte Päevad toimusid projekti Tegutsedes Targemaks raames.