teisipäev, 28. september 2010

“Hea Eeskuju” konkurss

Oleme veendunud, et Teie koolis, vallas või kodukandis õpib mõni noor, kelle tegemised vääriksid üleriigilist esiletõstmist ning tunnustamist. Taaskord on Teil võimalik öelda oma noortele sõpradele aitäh, kirjutades väikese loo “Hea Eeskuju” konkursile.

Nimelt otsime noortekonverentsi Lahe Koolipäev raames juba kolmandat aastat järjest Häid Eeskujusid. Kutsume Teid kirjutama oma kodukandi tublidest, värvikatest ning aktiivsetest 7.-12. klassis või kutsekeskkoolis õppivatest noortest, kes oma pealehakkamise ja pühendumisega on muutnud meie kodupaiga ja riigi paremaks kohaks. Oma õpilastest, partneritest ning lastest lugusid kirjutades on Teil võimalus kaasa aidata ühe erilise noore õpingute toetamises, sest konkursi võitjale on välja pandud “Hea Eeskuju” stipendium. Stipendium on mõeldud võitjale õpingute alustamiseks ülikoolis, kõrgkoolis või täiendõppeks huvikoolides. Fondi suurus on 20 000 krooni.

“Hea Eeskuju” kandidaate saavad esitada kõik inimesed, kes usuvad, et kandidaadi teod vääriksid laiemat kõlapinda ja tunnustust. Nii sõbrad, õpetajad, direktorid, õed-vennad kui ka lapsevanemad.

Kõikide esitatud lugude seast valib žürii Riigikogu esimehe ja konkursi patrooni Ene Ergma juhtimisel ning paljude noorteorganisatsioonide ning ühiskonnategelaste osavõtul välja kakskümmend parimat, keda Tallink premeerib Laheda Koolipäevaga merel.

Kahekümne lõppvooru pääsenu seast valitakse välja ka 20 000 krooni suuruse stipendiumi võitja.

Lisaks stipendiumile on konkursi koostööpartnerid pannud välja erinevaid auhindu nii potentsiaalsetele “Headele Eeskujudele” kui ka nende soovitajatele.

Silmapaistvaid noori ning võitjat ja võiduloo kirjutajat tunnustab proua Ene Ergma koos üle Eesti kokku tulnud üle poole tuhande noorega konkursi auhinnagalal, mis leiab aset 4.novembril toimuval noortekonverentsil Lahe Koolipäev 2010 Vanemuise teatris.

2009. aastal sai Heaks Eeskujuks Hiiumaa lastekodulastele kingipakkide meisterdamist eest vedanud Reili Rand. Reili ise on öelnud: “Olla kellegi eeskujuks on tõsine tunnustus aga ka väljakutse. Tiitel motiveeris mind tegutsema edasi valdkonnas, mis mulle südamlähedane on.”

Näpunäiteid, lisainformatsiooni ja taotlusvormi Heade Eeskujude esitamiseks leiate veebilehel www.noortekonverents.ee, kus saate ka kirjatüki konkursile esitada.

Kuid kiirustage, sest kandidaate on võimalus esitada vaid 17. oktoobrini.

Loo kirjutamine ei võta Teilt kindlasti rohkem aega kui tunnike, kuid tunnustus, mis Teie valla või linna noor saab, ei ole ei ajas ega rahas mõõdetav!

Meie kiires maailmas mõtlevad inimesed tihti vaid oma edule ja unustavad teised sootuks. Aitäh, et Sina oled teistsugune - oskad näha, hoolida ja oma lähedasi tunnustada!

Lisainformatsioon:

Katarina Tuulik

+372 53 364 880

katarina@noortekonverents.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar