kolmapäev, 30. september 2009

KODUKANDI NOORTE PÄEVAD 2009!

Sel sügisel toimuvad juba teist korda KODUKANDI NOORTE PÄEVAD 2009!

Eelmisel aastal, esimestel Noorte Päevadel oli läbivaks teemaks esindatus. Kui siis valisime läbi tuliste debattide ligi 40-ne noorega esindajat Liikumise Kodukant juhatusse, siis ka seekord ei lähe me esindatuse teemast mitte kaugele.

23.-24. oktoobril 2009 toimuvate Kodukandi Noorte Päevade läbivateks teemadeks on:

* Noorte hääle-tugevus kodukohas. Kuidas kohalikud volikogud toimivad ja kuidas sinna saada? Milliseid tulemusi tõid 2009. aasta valimised? Kas noored olid edukad?

* Tegus noor oma kodukohas. Kuidas olla aktiivne? Kust alustada? Mida teised noored on ise oma kodukoha heaks ära teinud?

* Liikumise Kodukant noorteprojekti kirjutamine. Milline on 2010. aasta Kodukandi noorteprojekt? Kuidas me koos seda ellu saame viia?

* Kodanikuühiskonnast Kodukandi nooreni. Mida tähendab kodanikuühiskond? Mida Kodukant ja Kodukandi maakonnaühendus? Mida noored maakonnaühenduste ja Kodukandi juures korda on saatnud? Kuidas kõiges selles aktiivselt tegutseda?

Teemade raames tutvume päris edulugudega ja vahvate algatustega, mida noored on ellu viinud. Nendest tulevad nad ise ka rääkima. Kahe päeva jooksul viime teid erinevatesse olukordadesse, kus tuleb just vastavaid lahendusi leida ja tõeliselt tegus olla! Käime nii küla koosolekul, volikogu istungil, projektimeeskonna koosolekul kui ka ühiskonnaõpetuse tunnis. Õpime, kuulame, arutleme ja vaatame, kuidas mõte maailma muudab!

Rohkelt avastamisrõõmu enda ja ümbruskonna poolt pakutavate võimaluste kohta ootab Sind!

Noorte Päevad 2009 toimuvad Kamari seltsimajas, Põltsamaal. Transpordikulud toimumiskohta ja tagasi hüvitatakse kas osaliselt või täielikult (sõltuvalt eelarve võimalustest).

Registreerumine Noorte Päevadele 2009 algab 5. oktoobril! Täpsem info peagi!

Mai Kolnes (mai@kodukant.ee; 51 94 15 37 )

Heleriin Jõesalu (heleriin@kodukant.ee, 53 41 49 05)


Noorte Päevad 2009 toimuvad projekti Tulevikuküla kujundajad raames, mis on toetatud Hasartmängumaksu Nõukogu ja Põllumajandusministeeriumi poolt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar