kolmapäev, 9. september 2009

LAHE KOOLIPÄEV ehk Noortekonverents 2009

Kellel on huvi sellel päeval osaleda, see võtku minuga ühendust.

Lisainfot saad lugeda www.noortekonverents.ee

Natuke ka siin:

Kasulik teada
Koht: Eesti Riiklik Nuku- ja Noorsooteater
Aeg: 5. november 2009
Teema: "Kas maailm ootab mind?"
Esinejad: Ivo Linna, Neeme Raud, Marju Lauristin, Märt Agu ja teised...
Osavõtumaks: vaid 299 krooni
Kas oled juba Lahedaks Koolipäevaks 2009 valmis?

Lahe Koolipäev on taas ukse ees. Viie aasta kogemuse võrra rikkam ning aastase vaheaja võrra värskem! Konverents toimub juba kuuendat aastat, et ikka ja taas pakkuda noortele unustamatut ja meeldejäävat kogemust.

Sel aastal kutsume Sind otsima vastust küsimusele: Kas maailm ootab mind?
Meiega jagavad oma lugusid ja mõtteid laululaste lemmikdirigent ja koorijuht Hirvo Surva; New Yorgi kiiretes elulainetes uudiseid vahendav ajakirjanik Neeme Raud; õppejõud, sotsiaalteadlane ja endine poliitik Marju Lauristin; „Eesti rahva lauluisaks” tituleeritud Ivo Linna; oma nostalgiliste laulusõnadega noorte südamesse pugenud Jaagup Kreem ning paljud teised. Esinejad arutlevad kaasahaaraval viisil välismaal ja kodumaal elamisest ning töötamisest, linna- ja maaelu võludest, maailmas rändamisest ning noore eluteel seivatest valikutest ja väljakutsetest.
Konverents toimub 5. novembril Eesti Riiklikus Nukuteatris. Ühtlasi tähistame Laheda Koolipäevaga Nukuteatri sisehoovi avamist.

Tahame Sulle taaskord kinkida ühe unistuste koolipäeva- päeva täis nalja, naeru, uusi mõtteterasid ja teadmisi.
Meid hoiavad elevil Nukuteatri noored ja vanad näitlejad, päevajuht Märt Treier ja paljud teised üllatused.

Kui oled juba Noortekonverentsil käinud, siis tead, millega on tegemist ja mida oodata. Kui aga mitte, kuid tahad veeta päeva koos Eesti säravamate mõtlejatega, siis on see ilmselt kõige õigem koht! Vaata siis julgelt siin koduleheküljel ringi ja kui mingile küsimusele vastust ei leia, ära kahtle küsida :)

Ärge unustage ka välja otsimast oma kodukandi Häid Eeskujusid, kellest meile kirjutada.
Kohtumiseni!



Esinejad
Contra on siiras maapoiss, kelle küllaltki spontaansed luuleread on vist tuntud igaühele. Contrat võib leida telemajas kiirelt ringi sebimas, aga ka põllu peal lammaste keskel suusatamas. Üdinisti isikupärase Margus Konnula looming on tihedalt seotud kodukoha Urvastega ja seetõttu kannavad tema luuleread meieni ehtsat võru murret. Määnseid lugusid on Contra noorte jaoks tallele pannud, tuleb aga tulla ja esi kaeda!
Voldemar Kolga on armastatud esineja ja professor, kes proovib psühholoogia abil mõista maailmas ja eneses toimuvat. Ta on avaldanud üle 80 artikli ja teesi; esinenud teaduskonverentsidel Euroopas, USA-s, Kanadas; õpetanud Taanis, Soomes, Rootsis ja USA-s. Tema teekond on aga ikka ja jälle Eestisse tagasi tulnud ning välismaiseid kogemusi rakendades on ta siinmail asutanud ka Eesti Psühholoogide Liidu.

Neeme Rauda on viimaste aastakümnete jooksul hakatud kutsuma ka Neeme Raud- New York, kuna just selle suurlinna tulede keskel on ta oma igapäevase leiva teenimise eest hoolitsemas. „Ameerika on mõneti kui laboratoorium, kus paljud uued trendid sünnivad ja kust nad varem või hiljem mujale maailma jõuavad, meeldib see teile või mitte,” on Neeme ise suurlinna kirjeldanud. Igal juhul võib kindel olla, et oma ajakirjaniku karjääri kurikuulsas Ameerika Hääles alustanud ning praegu ETV Ameerika Ühendriikide korrespondendina töötav Neeme toob meile vaid kõige värskemaid trende, uudiseid ja elamusi.
Marju Lauristini kutsutakse tihti ka Eesti rahva südametunnistuseks, sest just tema ütlemised ja üleskutsed ärgitavad nii praegusaja poliitikuid kui ka ühiskonna liikmeid mõtlema ja arutlema meie ümber toimuva üle. ”Me ootame teistelt mõistmist, mõistmata ausalt iseennast ja ette kujutamata teiste reaktsioone, vaatepunkte ja väärtusi,” on vaid üks näide endise poliitiku ning praeguse Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessori püstitatud eneseotsingu dilemmadest.
Ivo Linna „Eestlane olen ja eestlaseks jään” on Eesti rahva lauluisaks tituleeritud Ivo üks tuntumaid laule. Saaremaal pärit Iff on näinud igasuguseid aegu ja olukordi, ometi on vapper mees alati kodumaal vastu pidanud. Oma aktiivse tegevusega laulva revolutsiooni ajal on Ivo Linna ennast oma surematute lauludega jäädvustanud ka eestlaste südameisse. Nüüd on ta rahu leidnud oma Muhumaa kodus, mille soojust ka meiega jagada proovib.
Hirvo Surva on laulupoiste lemmikdirigent ja -koorijuht. Tema humoorikas kõnelemisstiil paneb naeratama ka kõige kurvema laulja. Kohtla-Järvelt pärit Surva asus koori juhtima juba 15-aastaselt ja oma elu jooksul on ta käima lükanud ning sära andnud kümnetele kooridele ja noortele. Kuid pidage meeles, et teiseks Ernesaksaks nimetatud koorijuhil on konverentsil kavalad plaanid…
Jaagup Kreem poeb oma nostalgiliste laulusõnadega vist iga tüdruku hinge. Kuid Jaagup peidab endas veel palju üllatusi, lisaks sügavsinistele silmadele ja blondidele juustele, mis teid teda lähedalt vaadates rabavad, peab ta Nukuteatri välissuhete juhi ametit. Selles samas majas on aga omakorda sündinud nii mõnigi Terminaatori aegumatu hitt. Nii ongi meil võimalus kohtuda Jaagupiga seal, kus algas tänapäeva muinaslugu…
Contra on siiras maapoiss, kelle küllaltki spontaansed luuleread on vist tuntud igaühele. Contrat võib leida telemajas kiirelt ringi sebimas, aga ka põllu peal lammaste keskel suusatamas. Üdinisti isikupärase Margus Konnula looming on tihedalt seotud kodukoha Urvastega ja seetõttu kannavad tema luuleread meieni ehtsat võru murret. Määnseid lugusid on Contra noorte jaoks tallele pannud, tuleb aga tulla ja esi kaeda! Contra armastab maad!
Voldemar Kolga on armastatud esineja ja professor, kes proovib psühholoogia abil mõista maailmas ja eneses toimuvat. Ta on avaldanud üle 80 artikli ja teesi; esinenud teaduskonverentsidel Euroopas, USA-s, Kanadas; õpetanud Taanis, Soomes, Rootsis ja USA-s. Tema teekond on aga ikka ja jälle Eestisse tagasi tulnud ning välismaiseid kogemusi rakendades on ta siinmail asutanud ka Eesti Psühholoogide Liidu. Voldemar on läbinisti linnapoiss.
Neeme Raud on viimaste aastakümnete jooksul saanud endale hüüdnime Neeme Raud- New York, kuna just selle suurlinna tulede keskel on ta oma igapäevase leiva teenimise eest hoolitsemas. „Ameerika on mõneti kui laboratoorium, kus paljud uued trendid sünnivad ja kust nad varem või hiljem mujale maailma jõuavad, meeldib see teile või mitte,” on Neeme ise suurlinna kirjeldanud. Igal juhul võib kindel olla, et oma ajakirjaniku karjääri kurikuulsas Ameerika Hääles alustanud ning praegu ETV Ameerika Ühendriikide korrespondendina töötav Neeme toob meile vaid kõige värskemaid trende, uudiseid ja elamusi.

Martin Saar sõidab samuti noortekonverentsile otse New York'ist, kus ta igapäevaselt kunstnikuna kuulsust kogub. Kevade tänava kunstikoolist alguse saanud kunstiarmastus on Martini seal pool ookeani teinud üheks kuulsamaks Eesti poisiks. Milline on olnud teekond Kevade tänavalt suurlinna ühe tuntuima ajalehe New York Times kaante vahele? Millised takistused sel teel seisavad ning kuidas neid ületada?
Marju Lauristini kutsutakse tihti ka Eesti rahva südametunnistuseks, sest just tema ütlemised ja üleskutsed ärgitavad nii praegusaja poliitikuid kui ka ühiskonna liikmeid mõtlema ja arutlema meie ümber toimuva üle. ”Me ootame teistelt mõistmist, mõistmata ausalt iseennast ja ette kujutamata teiste reaktsioone, vaatepunkte ja väärtusi,” on vaid üks näide endise poliitiku ning praeguse Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessori püstitatud eneseotsingu dilemmadest.
Ivo Linna „Eestlane olen ja eestlaseks jään” on Eesti rahva lauluisaks tituleeritud Ivo üks tuntumaid laule. Saaremaal pärit Iff on näinud igasuguseid aegu ja olukordi, ometi on vapper mees alati kodumaal vastu pidanud. Oma aktiivse tegevusega laulva revolutsiooni ajal on Ivo Linna ennast oma surematute lauludega jäädvustanud ka eestlaste südameisse. Nüüd on ta rahu leidnud oma Muhumaa kodus, mille soojust ka meiega jagada proovib.


Jaagup Kreem poeb oma nostalgiliste laulusõnadega vist iga tüdruku hinge. Kuid Jaagup peidab
endas veel palju üllatusi, lisaks sügavsinistele silmadele ja blondidele juustele, mis teid teda lähedalt vaadates rabavad, peab ta Nukuteatri välissuhete juhi ametit. Selles samas majas on aga omakorda sündinud nii mõnigi Terminaatori aegumatu hitt. Nii ongi meil võimalus kohtuda Jaagupiga seal, kus algas tänapäeva muinaslugu…
Raul Talmar on järgmise noorte tantsu- ja laulupeo kõige tähtsam mees. Oma muheda oleku ja väikeste krutskitega on ta kujunenud armastatud dirigendiks ja koorijuhiks. Juba veerand sajandit koorijuhi ametit pidanud ning kolme koori juhatava Rauli võimed on lausa uskumatud. Talmar paneb oma sooja silmapilgutusega laulma iga noore, kellel vähegi tahtmist ja usku on - seadke end valmis!
Märt Agu on armastatud tantsupedagoogi Mait Agu poeg. Tantsupisik on Märti lapsest peale vedanud nii ballisaali kui ka tantsupidudele ning nüüd on see teinud temast järgmise noorte tantsupeo kunstilise juhi. "Olen teinud kõike varem kui isa," on palju saavutanud Märt öelnud. Oma energiaga paneb ta tantsima iga konverentsile tulnud noore!

Transport
5. novembril on igal noortekonverentsil osalejal võimalus sõita Tallinnasse ja tagasi koju Lahe Koolipäev eribussidega, mis väljuvad noortele tuttavates kogunemiskohtadest ning sõidavad järgmistel marsruutidel:
Jõhvi-Rakvere-Tallinn
Põlva-Võru-Tartu- Tallinn
Haapsalu-Tallinn
Pärnu-Märjamaa-Tallinn
Valga-Viljandi-Türi-Rapla-Tallinn
Busside täpne väljumiskellaaeg ja koht selgub oktoobris.
Transpordivajadusest anna teada registreerimislehel või e-maili kart@noortekonverents.ee teel. Kui tuled koos sõpradega, piisab ka ühe e-maili saatmisest väljumiskoha ja kõigi osalejate nimedega. Vaid nii saame garanteerida, et 5. novembril bussis endale koha leiadJ

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar