kolmapäev, 30. september 2009

Räpi, koomiksi, dokfilmi võistlus

Ülemaailmne hariduskampaania

Kas sa oled 13-19-aaastane ja täis loomingulist kihku? Jah? Loe siis edasi! MTÜ Mondo alustab Ülemaailmse Hariduskampaania raames võistluste sarja koolidele nime all: Kõik lapsed kooli! - Ülemaailmne hariduskampaania

Ükskõik, kus Eesti otsas sa õpid, on sul nüüd uus eneseväljendusvõimalus - räppmuusika, dokfilmi või Rohujuure koomiksi kaudu! Võistlustest võivad osa võtta kõik 13-19-aastased õpilased. Auhindadeks läheb käiku digivideokaamera, mobiiltelefonid, riidepoe kinkekaardid, kunstitöötoad ja räpivõistluse võitjale - võimalus teha koostööd Pääru aka MC J.O.C-iga. Jah, räpivõistluse žürii esimeheks on Päär, dokfilme hindajate hulgas on kreeka režissöör Dmitri Vrakas ja Carlo Cubero Perto Rico'st. Koomiksite žürii liikmete nimekiri ootab veel kinnitamist, aga ära lase end sellest segada!

Samal ajal kui septembri algul õpilased kooli tagasi pöörduvad, on maailmas uskumatult palju lapsi ja noori, kellel ei ole mingit võimalust kooli minna - sõdade, töökohustuste, vaesuse, kuritarvitamise, vägivalla ja paljude muude põhjuste tõttu. Käesoleva projekti ja Sinu abiga tahab Mondo teha nende miljonite laste häält kuuldavamaks.

Sinu kooli saadetakse võistluste teemade ja maailmahariduse stardipakett, saad küsida seda alates 18. septembrist (mis on ka projekti ametlik alguspäev). Selles on kõik vajalikud juhised, samuti valik dokfilme, mis on seotud võistluste teemadega.

Projekti tutvustab klassile õpetaja - ka inglise keele, muusika- või kunstitunnis, stardipaketis olevas erilehes leiad kogu vajamineva info selle kohta, mida pead tegema. Kui ajaleht mingil põhjusel ei jõua Sinu kooli või noortekeskusesse, võta julgesti ühendust projektijuhiga ja küsi tema käest!

Lisainfot saab kodulehelt http://haridus.maailmakool.ee , täpsemalt SIIN

Projektijuht on Paul Senosi:
Mobiil: + 37256397044
E-mail: paul[ät]mondo.org.ee

PS: Alates 21. septembrist on mul võimalik läbi viia 20 koolikülastust ja teha õpilastele maailmahariduse teemaline tund, keskendudes peamiselt koomiksite tegemisele. Koolid võivad asuda üle Eesti, nii et koolid ja noortekeskused, kes soovad mind kutsuda rääkima, dokfilme näitama või koomiksitöötuba läbi viima, võtke ühendust! Kõikidele võibolla külla ei jõua, sest külastuste arv on piiratud, aga helistage ja kirjutage, proovime kokku leppida. Ma räägin inglise keelt, aga küll me üksteisest aru same!

Võistlustööde tähtaeg: 30. oktoober 2009 (postitempli kuupäev)

Võistlustööd saatke aadressile

MTÜ Mondo
c/o EMSL
Rotermanni 8
10111 Tallinn

Ja egas midagi, mis siin enam pikalt - me ootame teie töid!

Projekti toetab Eesti Välisministeerium.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar