kolmapäev, 30. september 2009

Roostale ronima

Tere ja ilusat kooliaastat!

Olete oodatud Roosta Seikluspargis

MIKS? Sellepärast, et ronimine
- soosib suhtlemist ja tugevdab ühtekuuluvustunnet;
- ühtsustab klasse ja gruppe;
- õpetab rasketes situatsioonides üksteist usaldama;
- on lõbu ja põnevus üheskoos!

Väljaõppinud instruktorite hoole all toimuvad soojendusmängud nii meeskonna,
kui ka individuaalsete oskuste proovilepanekuks (koordinatsioon, meeskonnavaim,
ülesannete lahendamine jm). Kogu programm on läbitav kõigile osalejatele!

Pakkumine:
Programmi pikkus umbes 2-2,5 tundi.
Hind õpilase kohta 100 krooni (grupisuurus vähemalt 15 õpilast).
Toitlustamise võimalus – küsi pakkumist !

RONIMINE ON FUN!

Broneerimine ja lisainfo:

telefonidel 479 7230 või 525 6699
e-maili seikluspark@roosta.ee
Skype roostapuhkekyla
www.roosta.ee
Kohtumiseni Roostal!
Seikluspargi instruktorid
525 6699

Koduloo tund koolidele

http://www.lahing.ee/vaeljaope-koolidele

Kas oleks gümnaasiumi klassid sellest huvitatud? Palun tulge ja rääkige oma soovist huvijuhile. Minek saab toimuda ainult nädavahetustel või vaheajal.

Sinimägede Lahinguväljal pakutakse 6-tunnist programmi, mis sisaldab kõike soovitut - väljaõpe, muuseumi külastus, käik sõjaradadel,punkrid, sõdurisupp, lahing - paintball, kilesaun, unimogi sõit.
Hind ühele inimesele on 400.- krooni. Sisaldab kõike eelnevat - lahingusse saab igaüks kaasa 140 kuuli (lisakuuli hind 80n senti) + kaitsevarustus.
Tulemisel arvestada ilmastikuga - selga vastav riietus ja jalanõud.
Vadim Maksimov
5135432

Sakala Stipendiumifondi esseekonkurss abiturientidele

Korp! Sakala Stipendiumifondil on hea meel taaskord välja kuulutada abiturientide esseekonkurss teemal "Minu panus Eesti kodanikuna". Sellise konkursi korraldamine on ajendatud ühest korporatsioon Sakala peapõhimõttest, et ikka laialdasemad rah­vahulgad hari­dusest osa saaksid ja nad ka sellejärele roh­kem õigusi omaksid. Tähtaeg 16.oktoober.

Esseed palume esitada eesti keeles pdf või doc formaadis ning saata aadressile esseekonkurss@korpsakala.ee. Konkursitööle palume lisada autori ees- ja perekonnanime, vanuse, kontaktandmed (e-posti aadress ja/või kontakttelefon) ning kooli nime. Täpsem teave www.korpsakala.ee/esseekonkurss.

Esseekonkursi 1. koha auhind 10 000.- krooni, 2. ja 3. koht 5 000.- krooni. Konkursi võitjad kuulutatakse välja 6. novembril 2009. Pidulik stipediumite üleandmine toimub korp! Sakala 100. juubeli raames korraldataval ballil 13. novembril 2009 Tartus.

Korporatsioon Sakala on 14. novembril 1909. a. asutatud akadeemiline meesorganisatsioon, rajatud vastavalt tolleaegsetele Tartus levinud traditsioonidele. Oma tegevusega soovib Sakala aidata kaasa Eesti omariikluse kindlustamisele, kultuuri säilitamisele ja arendamisele ning demokraatiaideede realiseerumisele.

Lisainfo:
Mihkel Stamm
Korp! Sakala Stipendiumifond
e-post: esseekonkurss@korpsakala.ee

Joonistame muinasjuttu!

Ajakiri Täheke ja Euroopa Parlamendi Infobüroo kuulutavad neljandat aastat järjest välja suure laste kunstivõistluse. Seekord on võistluse teemaks "Joonistame muinasjuttu!". Tähtaeg 15. oktoober.

Euroopa Liidus elab palju erinevaid rahvusi. Igal rahval on ka omad muinasjutud. Meie soovime, et oma lemmikmuinasjutu joonistaksid üles ka sina!

Ootame 4-12-aastaste laste pilte nii Eesti ja teiste Euroopa Liidu liikmesriikide rahvaste muinasjuttude ainetel. Kui jääd õige muinasjutu leidmisega jänni, aitab sind ka Täheke, kus alates juunist hakkavad igas numbris ilmuma mõned uued muinaslood.

Tööd palume saata 15. oktoobriks 2009 aadressil Euroopa Parlamendi Infobüroo, Rävala pst 4, 10143 Tallinn.

24 kõige ilusamat tööd trükitakse Euroopa Parlamendi 2010. aasta lauakalendris ja kõige vahvamatest piltidest valmivad ka Euroopa Parlamendi uusaastakaardid.

Võistlusele laekunud töid avaldab aasta jooksul ajakiri Täheke, samuti pannakse valitud tööd üles näitusele Euroopa Majas ning neid saab näha ka Euroopa Parlamendi Infobüroo kodulehel.

Tublimad autorid kutsutakse Tallinnas toimuvale Euroopa Parlamendi peole, kus neid on ootamas oma pildiga kalender ning hulk muid auhindu!

KODUKANDI NOORTE PÄEVAD 2009!

Sel sügisel toimuvad juba teist korda KODUKANDI NOORTE PÄEVAD 2009!

Eelmisel aastal, esimestel Noorte Päevadel oli läbivaks teemaks esindatus. Kui siis valisime läbi tuliste debattide ligi 40-ne noorega esindajat Liikumise Kodukant juhatusse, siis ka seekord ei lähe me esindatuse teemast mitte kaugele.

23.-24. oktoobril 2009 toimuvate Kodukandi Noorte Päevade läbivateks teemadeks on:

* Noorte hääle-tugevus kodukohas. Kuidas kohalikud volikogud toimivad ja kuidas sinna saada? Milliseid tulemusi tõid 2009. aasta valimised? Kas noored olid edukad?

* Tegus noor oma kodukohas. Kuidas olla aktiivne? Kust alustada? Mida teised noored on ise oma kodukoha heaks ära teinud?

* Liikumise Kodukant noorteprojekti kirjutamine. Milline on 2010. aasta Kodukandi noorteprojekt? Kuidas me koos seda ellu saame viia?

* Kodanikuühiskonnast Kodukandi nooreni. Mida tähendab kodanikuühiskond? Mida Kodukant ja Kodukandi maakonnaühendus? Mida noored maakonnaühenduste ja Kodukandi juures korda on saatnud? Kuidas kõiges selles aktiivselt tegutseda?

Teemade raames tutvume päris edulugudega ja vahvate algatustega, mida noored on ellu viinud. Nendest tulevad nad ise ka rääkima. Kahe päeva jooksul viime teid erinevatesse olukordadesse, kus tuleb just vastavaid lahendusi leida ja tõeliselt tegus olla! Käime nii küla koosolekul, volikogu istungil, projektimeeskonna koosolekul kui ka ühiskonnaõpetuse tunnis. Õpime, kuulame, arutleme ja vaatame, kuidas mõte maailma muudab!

Rohkelt avastamisrõõmu enda ja ümbruskonna poolt pakutavate võimaluste kohta ootab Sind!

Noorte Päevad 2009 toimuvad Kamari seltsimajas, Põltsamaal. Transpordikulud toimumiskohta ja tagasi hüvitatakse kas osaliselt või täielikult (sõltuvalt eelarve võimalustest).

Registreerumine Noorte Päevadele 2009 algab 5. oktoobril! Täpsem info peagi!

Mai Kolnes (mai@kodukant.ee; 51 94 15 37 )

Heleriin Jõesalu (heleriin@kodukant.ee, 53 41 49 05)


Noorte Päevad 2009 toimuvad projekti Tulevikuküla kujundajad raames, mis on toetatud Hasartmängumaksu Nõukogu ja Põllumajandusministeeriumi poolt.

10 000 krooni noortele hea terviseprojekti elluviimiseks - TEIP




Tervise Arengu Instituut kuulutab välja konkursi TEIP ehk Tervist edendava ideeprojekti.

Konkursile ootame 12-18 aastaste noorte endi kirjutatud ideeprojekte, kuidas muuta oma kodukoht meeldivamaks paigaks ning vanemate, koolikaaslaste, õpetajate käitumist tervislikumaks.

Mõte on selles, et noored ise mõtleksid välja tervist edendava idee, esitaksid selle kirjalikult ideekonkursile ja viiksid projekti oma kodukohas või koolis vanemate või nooremate seas ellu.

Oodatud on erinevad ideed igast terviseala valdkonnast – teemadele ei ole seatud mingisuguseid piiranguid.

TEIP konkurss ei ole mõeldud ainult kooli õpilastele vaid osa võivad võtta kõik noored vanuses 12-18 erinevatest noorteorganisatsioonidest, kes tahavad oma kodukohas midagi suurt ja tervislikku ära teha!

Tervise Arengu Instituut toetab kuue parima ideeprojekti elluviimist 10 000 krooniga, lisaks on peaauhinnaks ülivinge ekstreemne seiklus Sinu enda valikul, metsas, jõel või kaljul ning väärtuslikud lohutusauhinnad. Innovatsiooniaasta 2009 on välja pannud eriauhinna kõige uuenduslikumale ehk innovaatilisemale projektile.

Põhjalikuma info TEIP projekti kohta ning projektitaotluse leiate failina manusest ning veebilehelt http://www.terviseinfo.ee/web/index.php?id=2723 .

Räpi, koomiksi, dokfilmi võistlus

Ülemaailmne hariduskampaania

Kas sa oled 13-19-aaastane ja täis loomingulist kihku? Jah? Loe siis edasi! MTÜ Mondo alustab Ülemaailmse Hariduskampaania raames võistluste sarja koolidele nime all: Kõik lapsed kooli! - Ülemaailmne hariduskampaania

Ükskõik, kus Eesti otsas sa õpid, on sul nüüd uus eneseväljendusvõimalus - räppmuusika, dokfilmi või Rohujuure koomiksi kaudu! Võistlustest võivad osa võtta kõik 13-19-aastased õpilased. Auhindadeks läheb käiku digivideokaamera, mobiiltelefonid, riidepoe kinkekaardid, kunstitöötoad ja räpivõistluse võitjale - võimalus teha koostööd Pääru aka MC J.O.C-iga. Jah, räpivõistluse žürii esimeheks on Päär, dokfilme hindajate hulgas on kreeka režissöör Dmitri Vrakas ja Carlo Cubero Perto Rico'st. Koomiksite žürii liikmete nimekiri ootab veel kinnitamist, aga ära lase end sellest segada!

Samal ajal kui septembri algul õpilased kooli tagasi pöörduvad, on maailmas uskumatult palju lapsi ja noori, kellel ei ole mingit võimalust kooli minna - sõdade, töökohustuste, vaesuse, kuritarvitamise, vägivalla ja paljude muude põhjuste tõttu. Käesoleva projekti ja Sinu abiga tahab Mondo teha nende miljonite laste häält kuuldavamaks.

Sinu kooli saadetakse võistluste teemade ja maailmahariduse stardipakett, saad küsida seda alates 18. septembrist (mis on ka projekti ametlik alguspäev). Selles on kõik vajalikud juhised, samuti valik dokfilme, mis on seotud võistluste teemadega.

Projekti tutvustab klassile õpetaja - ka inglise keele, muusika- või kunstitunnis, stardipaketis olevas erilehes leiad kogu vajamineva info selle kohta, mida pead tegema. Kui ajaleht mingil põhjusel ei jõua Sinu kooli või noortekeskusesse, võta julgesti ühendust projektijuhiga ja küsi tema käest!

Lisainfot saab kodulehelt http://haridus.maailmakool.ee , täpsemalt SIIN

Projektijuht on Paul Senosi:
Mobiil: + 37256397044
E-mail: paul[ät]mondo.org.ee

PS: Alates 21. septembrist on mul võimalik läbi viia 20 koolikülastust ja teha õpilastele maailmahariduse teemaline tund, keskendudes peamiselt koomiksite tegemisele. Koolid võivad asuda üle Eesti, nii et koolid ja noortekeskused, kes soovad mind kutsuda rääkima, dokfilme näitama või koomiksitöötuba läbi viima, võtke ühendust! Kõikidele võibolla külla ei jõua, sest külastuste arv on piiratud, aga helistage ja kirjutage, proovime kokku leppida. Ma räägin inglise keelt, aga küll me üksteisest aru same!

Võistlustööde tähtaeg: 30. oktoober 2009 (postitempli kuupäev)

Võistlustööd saatke aadressile

MTÜ Mondo
c/o EMSL
Rotermanni 8
10111 Tallinn

Ja egas midagi, mis siin enam pikalt - me ootame teie töid!

Projekti toetab Eesti Välisministeerium.

teisipäev, 29. september 2009

Küsitlus õpilastele

Küsitlus õpilastele.

Palun vastake põhjalikult http://juuruhuvitegevus.url.ee aadressil olevatele küsimustele, et selgitada välja Juuru kooli õpilaste huvid, lemmikud tegevused, mõtted, et me saaks neid arvestada sellel õppeaastal.

Ikka ja alati ootan kõiki enda jutule, et kuulda teie vahvatest mõtetest ja ideedest ning saaksime mõtted teoks teha.

Ette tänades, Eli.

LÄHME TEATRISSE

8.-12.klassi õpilased, lähme vaatama etendust
“Kuidas seletada pilte surnud jänesele”

19.NOVEMBRI ÕHTUL

Pilet maksab 170.-, millele lisandub bussisõit. Minekust huvitujad võtke ühendust huvijuhiga.

Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi Lavastuse Kuidas seletada pilte surnud jänesele idee sai alguse siis, kui – kasutades Märt Väljataga sõnu – oli selgeks saanud, et kultuur on kaotanud pühapaiste riismedki ning Eesti asi peab otsima endale lisaargumente. Kuid asi ei ole kunstnike ühiskondlikus positsioonis, uues loomeliitude pleenumis või kaasaegse kunsti väheses mõistmises. Asi on kunstis eneses. Selles, mis eristab head kunsti halvast, kirglikku kiretust, ilusat ilutsevast.

Mitmed on juba pikemat aega oodanud, et Teater NO99 pöörduks tagasi populaarse sotsiaalkriitilise teatri poole. Seda eriti praegu, mil ajad on rasked ning tööpuudus, majandusäng ja avaliku sektori palgakärbe peaksid olema iga tundliku kunstniku südames. Ent võib-olla on just praegu õige aeg rääkida hoopis sellest, mis on mittetootlik – sellest, mis on puhas kulutus.

Kuidas seletada pilte surnud jänesele on lavastus kunsti tegemisest ja vastuvõtmisest. Improviseeritakse, tantsitakse, tsiteeritakse performance’eid, ehitatakse installatsioone ning hoitakse kõrgel kunsti lippu, kui barrikaadidele tõusevad vürtspoodnikud. Jah, see on lavastus sellest, kuidas maailma paremaks muuta. Värskus ja väsimine, tegemine ja ootamine, rõõm ja meeleheide, usk ja kannatus.

Lavastuse pealkiri tsiteerib Saksa tegevuskunstniku Joseph Beuysi samanimelist aktsiooni 1965. aastast. Lisaks on lavastuses John Adamsi, Marie Underi, Peter Handke, Taavi Eelmaa, Pablo Neruda, Eha Komissarovi, Anton Tšehhovi jpt mõtted ja teod.

Lavastuse idee, kontseptsioon ja lavastus Tiit Ojasoo ning Ene-Liis Semper. Tantsustseen Mart Kangrolt. Osades Teater NO99 trupp Rasmus Kaljujärv, Risto Kübar, Andres Mähar, Mirtel Pohla, Jaak Prints, Gert Raudsep, Inga Salurand, Tambet Tuisk, Marika Vaarik ja Sergo Vares.

Lonkur läheb mööda, käekõrval laps.
Kas hakkan nüüd lugema André Bretoni?
Esietendus 10. märtsil 2009.
Etenduse pikkus umbes 2 tundi ja 30 minutit. Etendus on ilma vaheajata.
DRAAMA 2009 pälvis lavastus NO83 Kuidas seletada pilte surnud jänesele ansamblitöö preemia ja Marika Vaarik – naisnäitleja preemia.
OmaDRAAMA toodi esile NO83 Kuidas seletada pilte surnud jänesele: Tiit Ojasoo – Best Production, Marika Vaarik - Best Production, Ene-Liis Semper - Best Production
Lavastus on kutsutud Nitra festivalile Slovakkias ning Baltiiski Domi festivalile St Peterburis.

NO 99 koduleht

kolmapäev, 23. september 2009

Lähme kinno

LÄHME KINNO!

Minek toimub 14.oktoobril

VALIKUS 2 FILMI:

Inetu tõde (Alla 12 a. mittesoovitatav)

Abby Richter (Katherine Heigl) on televisiooni hommikuprogrammi produtsent, kelle meeleheitlikud katsed leida endale See Õige on teinud temast lootusetult vallalise, kes ei väsi siiski unistamast printsist valgel hobusel. Naine tuuakse roosadest pilvedest mürinal alla siis, kui ülemused panevad ta kokku skandaalse Mike Chadway’ga (Gerard Butler), kelle populaarsuse aluseks on saade “Inetu tõde”, milles mees lahkab liigse keerutamiseta meeste ja naiste suhete sügavamaid saladusi ja suurimaid probleeme. Sugudevaheline sõda saab selle koostööga sisse täiesti uue hoo, kui põrkuvad kaks inimest, kelle tõeskpidamised ei saaks olla erinevamad.

”Inetu tõde” on julge romantiline komöödia, mis ei karda kedagi ega midagi. Osades Gerard Butler (”RocknRolla”, ”300”), Katherine Heigl (”Pulmasõltlane”, ”Grey anatoomia”), Cheryl Hines (”Curb Your Enthusiasm”), ERic Winter ("Vennad ja õed"), JOhn Michael Higgins "Kõigele "jah"") jt. Lavastas Robert Luketic (”Koletislik ämm”, ”21”).

M-Komando (Animatsioon) Perefilm

Filmimaailma edukaim produtsent Jerry Bruckheimer (“Kariibi mere piraadid”) toob vaataja ette oma esimese 3D-filmi. Igas vanuses vaatajale mõeldud koomiline seiklusfilm “M-komando” jutustab uusimast etapist valitsuse salajases programmis treenida loomi, keda kasutada spionaazhitööl. M-komando on tehnika viimase sõnaga varustatud eriüksus, mille nime esimene täht tähendab.. merisigu! Rühma juhib Darwin, keda huvitab võitmine iga hinna eest. Talle alluvad lõhkeaineteekspert Karmauh, kelle suurimaks arnastuseks on erinevate asjade õhkulaskmine, võitluskunstide ekspert Juarez, kelle kena välimus varjab kartmatut sõdalast, luurespetsialistist kärbes Pori ning prillipapast mutt Prillu, rühma arvuti- ja infospetsialist. Püüdes nurjata kogu maailma ohustavat vandenõud, kohtub M-komando veel mitmete värvikate kujudega nagu lemmikloomapoes laisklev Volli ning haiglaselt oma territooriumi valvav hamster Setu. Tulemuseks peadpööritavas tempos kulgev lugu, mis tõestab veenvalt, et maailm vajab suuremaid kangelasi.

TULE JA ÜTLE HUVIJUHILE, MIS FILMI TAHAD VAATAMA MINNA JA TOO JUBA KA RAHA ÄRA, MIS ON 70.- (sellele lisandub bussisõiduraha, mis tuleb maksta hiljem).

NOVEMBRIS LÄHME VAATAMA FILMI (jälgige reklaami):

2012 (Ulmefilm)

Iidses maiade kalendris on ennustatud, et maailma lõpp saabub aastal 2012. Iialgi varem ei ole üks kuupäev ajaloos omanud sedavõrd suurt tähendust nii paljude kultuuride, religioonide, teadlaste ega valitsuste jaoks. Näiteks kui Google’i otsingumootorisse lüüa sisse “2012“, annab süsteem päringule 176 miljonit vastet!

“2012“ on eepiline seiklusfilm globaalsest katastroofist, mis lõpetab praeguse ajajärgu meie planeedil, ning jutustab ellujäänute kangelaslikust võitlusest. Filmi lavastas suurte vaatemängude meister Roland Emmerich (“Päev pärast homset“, “Iseseisvuspäev“), osades John Cusack (“1408“), Chiwetel Ejiofor (“Inimlapsed“), Amanda Peet (“Salatoimikud: ma tahan uskuda“), Oliver Platt (“Huff“), Thandie Newton (“RocknRolla“), Danny Glover (“Surmarelv“), Woody Harrelson (“Tere tulemast Zombimaale“) ning ka meie mees Hollywoodis, Johann Urb ("Entourage")!

Fotokonkurss

Fotokonkurss "Kontorist väljas"
Eesti Vabariigi Välisministeerium (VM) ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldavad
21. septembrist kuni 1. novembrini 2009 kestva fotokonkursi "Kontorist väljas", kuhu ootame Eesti maale ja rahvale iseloomulikke pilte olustikust, inimestest ja sündmustest.
Konkurss kestab kuus nädalat ja jaguneb teemade kaupa järgnevalt:
1. nädal 21. sept. - 27. sept. Maal
2. nädal 28. sept. - 4. okt. Kodus
3. nädal 5. okt. - 11. okt. Merel
4. nädal 12. okt. - 18. okt. Linnas
5. nädal 19. okt - 25. okt. Metsas
6. nädal 26. okt. - 1. nov. Peol
Iga nädala lõpus valib VMi ja EASi poolt kokku pandud žürii välja 10 pilti, mis lähevad lõppvõistlusele. Parima 60 foto seast antakse žürii otsuse põhjal välja kolm auhinda:
I preemia – Reis kahele Londonisse
II preemia – Tervise Paradiisi lõõgastuspakett kahele
III preemia – 1000-kroonine kinkekaart kauplusest Photopoint
Konkursil osalemiseks tuleb oma pildid sellel lehel üles laadida. Igal nädalal võib esitada maksimaalselt viis fotot. Fotode juures peab ära märkima fotoallkirja, milles sisaldub muuhulgas pildistamise aeg ja koht. Foto ei pea olema tehtud teema-nädalal, vaid võib olla ka varasemast ajast.
Küsimuste korral palume kirjutada Maria Belovasele: maria.belovas@mfa.ee

REEGLID JA TINGIMUSED LEIAD SIIT

esmaspäev, 14. september 2009

Tule õpilasesindusse!

SINA, AKTIIVNE 5.-12.klassi ÕPILANE!

Kooliaasta alguse esimene SUUR Õpilasesinduse koosolek toimub neljapäeval, 17. septembril 8. tund auditooriumis.

Kui sa oled aktiivne, tubli, julge ning tahad koolielu teemadel kaasa rääkida ja koolielu paremaks muuta, siis tule E. Vilde nim. Juuru Gümnaasiumi õpilasesindusse.

Kavas:

  • Õpilasesinduse presidendi ja juhatuse valimine, kinnitamine.
  • Toimkondade töö väljatöötamine.
  • Toimkondade juhtide valimine ja liikmete jagamine toimkondadesse.
  • Rühmatöö koolielu teemal.
  • Jooksvate murede arutamine ja lahenduste leidmine.

TULE JA OLE AKTIIVNE ÕPILASTE ESINDAJA. Sinu hääl on OLULINE!

NB! Õpilasesindusse peaks kuuluma vähemalt 1 õpilane ühest klassist. Võib ka rohkem.

Info huvijuhilt!


ÕPILASESINDUSE VAJALIKKUSEST LOE SIIT

Sügisseaded eelmisel aastal

SÜGISSEADETE KONKURSS

Kolmapäeval, 23. septembril algab sügis!
Tervitame sügist sügisseadete konkurssiga.
PALUN TOO KOLMAPÄEVAL, 23. SEPTEMBRIL KOOLI ENDA TEHTUD SÜGISKOMPOSITSIOON.
Kasuta aia- ja metsasaadusi. Mõtle oma seadele ka huvitav nimi.
Seaded too hommikul huvijuhi kätte.
Toimub näitus auditooriumis ja seadete hindamine žürii poolt (hindamine: 1.-4.kl, 5.-7.kl, 8.-9.kl, 10.-12.kl). Valitakse ka õpilaste lemmik sügisseade. Kõik saavad töid vaadata ja oma lemmikut valida 23.-25. septembril vahetundide ajal.

Infot küsi huvijuhilt.

Selle aasta sügisseaded. Vaata pilte siit

SUSSINÄDAL


28. september - 2. oktoober

SUSSINÄDAL

Sellel nädalal kanname koolis KÕIK erinevaid, huvitavaid susse. Iga päev arvestatakse klassi keskmine % ning aktiivsemat klassi premeeritakse auhinnaga. Eraldi antakse välja eriauhindu huvitavate susside kandjatele.

Lase oma fantaasiatel lennata! Siniseid kilest haiglasusse ei arvestata! Tehke või sussid ise!

Sussinädal lõpeb klassidevahelise SUSSIRALLIGA, mis toimub reedel, 2. oktoobril! Klassist tuleb välja panna 6-liikmeline võistkond.

Sussinädala eesmärk:

· Koolielu veidi lõbusamaks muuta.

· Propageerida vahetusjalatsite kandmist.


SUSSIRALLI reedel, 2. oktoobril söögivahetundide ajal

kooli võimlas

KOGUNEDA VÕIMLASSE KOHE PEALE TUNDI!

· 1. söögivahetund (kell 11.20) - 8.-12. klassid (koos võistlevad 8. ja 9.kl ning 10.-12.kl)

· 2. söögivahetund (kell 12.25) - 1.-7. klassid (koos võistlevad 1.-3.kl ja 4.-7.kl)

Kui klassi pole kohal, siis klass diskvalifitseeritakse.

Sussiralli tingimused

· Igast klassist 6-liikmeline võistkond (teised kõik elavad oma klassile kaasa).

· Kõigil võistlejatel on jalas sussid. Sussid peavad olema lahtise kannaga.

Susside kinnitamine mingil moel jalgade külge on keelatud!

Kõik vaatama ja kaasa elama!


kolmapäev, 9. september 2009

LAHE KOOLIPÄEV ehk Noortekonverents 2009

Kellel on huvi sellel päeval osaleda, see võtku minuga ühendust.

Lisainfot saad lugeda www.noortekonverents.ee

Natuke ka siin:

Kasulik teada
Koht: Eesti Riiklik Nuku- ja Noorsooteater
Aeg: 5. november 2009
Teema: "Kas maailm ootab mind?"
Esinejad: Ivo Linna, Neeme Raud, Marju Lauristin, Märt Agu ja teised...
Osavõtumaks: vaid 299 krooni
Kas oled juba Lahedaks Koolipäevaks 2009 valmis?

Lahe Koolipäev on taas ukse ees. Viie aasta kogemuse võrra rikkam ning aastase vaheaja võrra värskem! Konverents toimub juba kuuendat aastat, et ikka ja taas pakkuda noortele unustamatut ja meeldejäävat kogemust.

Sel aastal kutsume Sind otsima vastust küsimusele: Kas maailm ootab mind?
Meiega jagavad oma lugusid ja mõtteid laululaste lemmikdirigent ja koorijuht Hirvo Surva; New Yorgi kiiretes elulainetes uudiseid vahendav ajakirjanik Neeme Raud; õppejõud, sotsiaalteadlane ja endine poliitik Marju Lauristin; „Eesti rahva lauluisaks” tituleeritud Ivo Linna; oma nostalgiliste laulusõnadega noorte südamesse pugenud Jaagup Kreem ning paljud teised. Esinejad arutlevad kaasahaaraval viisil välismaal ja kodumaal elamisest ning töötamisest, linna- ja maaelu võludest, maailmas rändamisest ning noore eluteel seivatest valikutest ja väljakutsetest.
Konverents toimub 5. novembril Eesti Riiklikus Nukuteatris. Ühtlasi tähistame Laheda Koolipäevaga Nukuteatri sisehoovi avamist.

Tahame Sulle taaskord kinkida ühe unistuste koolipäeva- päeva täis nalja, naeru, uusi mõtteterasid ja teadmisi.
Meid hoiavad elevil Nukuteatri noored ja vanad näitlejad, päevajuht Märt Treier ja paljud teised üllatused.

Kui oled juba Noortekonverentsil käinud, siis tead, millega on tegemist ja mida oodata. Kui aga mitte, kuid tahad veeta päeva koos Eesti säravamate mõtlejatega, siis on see ilmselt kõige õigem koht! Vaata siis julgelt siin koduleheküljel ringi ja kui mingile küsimusele vastust ei leia, ära kahtle küsida :)

Ärge unustage ka välja otsimast oma kodukandi Häid Eeskujusid, kellest meile kirjutada.
Kohtumiseni!



Esinejad
Contra on siiras maapoiss, kelle küllaltki spontaansed luuleread on vist tuntud igaühele. Contrat võib leida telemajas kiirelt ringi sebimas, aga ka põllu peal lammaste keskel suusatamas. Üdinisti isikupärase Margus Konnula looming on tihedalt seotud kodukoha Urvastega ja seetõttu kannavad tema luuleread meieni ehtsat võru murret. Määnseid lugusid on Contra noorte jaoks tallele pannud, tuleb aga tulla ja esi kaeda!
Voldemar Kolga on armastatud esineja ja professor, kes proovib psühholoogia abil mõista maailmas ja eneses toimuvat. Ta on avaldanud üle 80 artikli ja teesi; esinenud teaduskonverentsidel Euroopas, USA-s, Kanadas; õpetanud Taanis, Soomes, Rootsis ja USA-s. Tema teekond on aga ikka ja jälle Eestisse tagasi tulnud ning välismaiseid kogemusi rakendades on ta siinmail asutanud ka Eesti Psühholoogide Liidu.

Neeme Rauda on viimaste aastakümnete jooksul hakatud kutsuma ka Neeme Raud- New York, kuna just selle suurlinna tulede keskel on ta oma igapäevase leiva teenimise eest hoolitsemas. „Ameerika on mõneti kui laboratoorium, kus paljud uued trendid sünnivad ja kust nad varem või hiljem mujale maailma jõuavad, meeldib see teile või mitte,” on Neeme ise suurlinna kirjeldanud. Igal juhul võib kindel olla, et oma ajakirjaniku karjääri kurikuulsas Ameerika Hääles alustanud ning praegu ETV Ameerika Ühendriikide korrespondendina töötav Neeme toob meile vaid kõige värskemaid trende, uudiseid ja elamusi.
Marju Lauristini kutsutakse tihti ka Eesti rahva südametunnistuseks, sest just tema ütlemised ja üleskutsed ärgitavad nii praegusaja poliitikuid kui ka ühiskonna liikmeid mõtlema ja arutlema meie ümber toimuva üle. ”Me ootame teistelt mõistmist, mõistmata ausalt iseennast ja ette kujutamata teiste reaktsioone, vaatepunkte ja väärtusi,” on vaid üks näide endise poliitiku ning praeguse Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessori püstitatud eneseotsingu dilemmadest.
Ivo Linna „Eestlane olen ja eestlaseks jään” on Eesti rahva lauluisaks tituleeritud Ivo üks tuntumaid laule. Saaremaal pärit Iff on näinud igasuguseid aegu ja olukordi, ometi on vapper mees alati kodumaal vastu pidanud. Oma aktiivse tegevusega laulva revolutsiooni ajal on Ivo Linna ennast oma surematute lauludega jäädvustanud ka eestlaste südameisse. Nüüd on ta rahu leidnud oma Muhumaa kodus, mille soojust ka meiega jagada proovib.
Hirvo Surva on laulupoiste lemmikdirigent ja -koorijuht. Tema humoorikas kõnelemisstiil paneb naeratama ka kõige kurvema laulja. Kohtla-Järvelt pärit Surva asus koori juhtima juba 15-aastaselt ja oma elu jooksul on ta käima lükanud ning sära andnud kümnetele kooridele ja noortele. Kuid pidage meeles, et teiseks Ernesaksaks nimetatud koorijuhil on konverentsil kavalad plaanid…
Jaagup Kreem poeb oma nostalgiliste laulusõnadega vist iga tüdruku hinge. Kuid Jaagup peidab endas veel palju üllatusi, lisaks sügavsinistele silmadele ja blondidele juustele, mis teid teda lähedalt vaadates rabavad, peab ta Nukuteatri välissuhete juhi ametit. Selles samas majas on aga omakorda sündinud nii mõnigi Terminaatori aegumatu hitt. Nii ongi meil võimalus kohtuda Jaagupiga seal, kus algas tänapäeva muinaslugu…
Contra on siiras maapoiss, kelle küllaltki spontaansed luuleread on vist tuntud igaühele. Contrat võib leida telemajas kiirelt ringi sebimas, aga ka põllu peal lammaste keskel suusatamas. Üdinisti isikupärase Margus Konnula looming on tihedalt seotud kodukoha Urvastega ja seetõttu kannavad tema luuleread meieni ehtsat võru murret. Määnseid lugusid on Contra noorte jaoks tallele pannud, tuleb aga tulla ja esi kaeda! Contra armastab maad!
Voldemar Kolga on armastatud esineja ja professor, kes proovib psühholoogia abil mõista maailmas ja eneses toimuvat. Ta on avaldanud üle 80 artikli ja teesi; esinenud teaduskonverentsidel Euroopas, USA-s, Kanadas; õpetanud Taanis, Soomes, Rootsis ja USA-s. Tema teekond on aga ikka ja jälle Eestisse tagasi tulnud ning välismaiseid kogemusi rakendades on ta siinmail asutanud ka Eesti Psühholoogide Liidu. Voldemar on läbinisti linnapoiss.
Neeme Raud on viimaste aastakümnete jooksul saanud endale hüüdnime Neeme Raud- New York, kuna just selle suurlinna tulede keskel on ta oma igapäevase leiva teenimise eest hoolitsemas. „Ameerika on mõneti kui laboratoorium, kus paljud uued trendid sünnivad ja kust nad varem või hiljem mujale maailma jõuavad, meeldib see teile või mitte,” on Neeme ise suurlinna kirjeldanud. Igal juhul võib kindel olla, et oma ajakirjaniku karjääri kurikuulsas Ameerika Hääles alustanud ning praegu ETV Ameerika Ühendriikide korrespondendina töötav Neeme toob meile vaid kõige värskemaid trende, uudiseid ja elamusi.

Martin Saar sõidab samuti noortekonverentsile otse New York'ist, kus ta igapäevaselt kunstnikuna kuulsust kogub. Kevade tänava kunstikoolist alguse saanud kunstiarmastus on Martini seal pool ookeani teinud üheks kuulsamaks Eesti poisiks. Milline on olnud teekond Kevade tänavalt suurlinna ühe tuntuima ajalehe New York Times kaante vahele? Millised takistused sel teel seisavad ning kuidas neid ületada?
Marju Lauristini kutsutakse tihti ka Eesti rahva südametunnistuseks, sest just tema ütlemised ja üleskutsed ärgitavad nii praegusaja poliitikuid kui ka ühiskonna liikmeid mõtlema ja arutlema meie ümber toimuva üle. ”Me ootame teistelt mõistmist, mõistmata ausalt iseennast ja ette kujutamata teiste reaktsioone, vaatepunkte ja väärtusi,” on vaid üks näide endise poliitiku ning praeguse Tartu Ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni emeriitprofessori püstitatud eneseotsingu dilemmadest.
Ivo Linna „Eestlane olen ja eestlaseks jään” on Eesti rahva lauluisaks tituleeritud Ivo üks tuntumaid laule. Saaremaal pärit Iff on näinud igasuguseid aegu ja olukordi, ometi on vapper mees alati kodumaal vastu pidanud. Oma aktiivse tegevusega laulva revolutsiooni ajal on Ivo Linna ennast oma surematute lauludega jäädvustanud ka eestlaste südameisse. Nüüd on ta rahu leidnud oma Muhumaa kodus, mille soojust ka meiega jagada proovib.


Jaagup Kreem poeb oma nostalgiliste laulusõnadega vist iga tüdruku hinge. Kuid Jaagup peidab
endas veel palju üllatusi, lisaks sügavsinistele silmadele ja blondidele juustele, mis teid teda lähedalt vaadates rabavad, peab ta Nukuteatri välissuhete juhi ametit. Selles samas majas on aga omakorda sündinud nii mõnigi Terminaatori aegumatu hitt. Nii ongi meil võimalus kohtuda Jaagupiga seal, kus algas tänapäeva muinaslugu…
Raul Talmar on järgmise noorte tantsu- ja laulupeo kõige tähtsam mees. Oma muheda oleku ja väikeste krutskitega on ta kujunenud armastatud dirigendiks ja koorijuhiks. Juba veerand sajandit koorijuhi ametit pidanud ning kolme koori juhatava Rauli võimed on lausa uskumatud. Talmar paneb oma sooja silmapilgutusega laulma iga noore, kellel vähegi tahtmist ja usku on - seadke end valmis!
Märt Agu on armastatud tantsupedagoogi Mait Agu poeg. Tantsupisik on Märti lapsest peale vedanud nii ballisaali kui ka tantsupidudele ning nüüd on see teinud temast järgmise noorte tantsupeo kunstilise juhi. "Olen teinud kõike varem kui isa," on palju saavutanud Märt öelnud. Oma energiaga paneb ta tantsima iga konverentsile tulnud noore!

Transport
5. novembril on igal noortekonverentsil osalejal võimalus sõita Tallinnasse ja tagasi koju Lahe Koolipäev eribussidega, mis väljuvad noortele tuttavates kogunemiskohtadest ning sõidavad järgmistel marsruutidel:
Jõhvi-Rakvere-Tallinn
Põlva-Võru-Tartu- Tallinn
Haapsalu-Tallinn
Pärnu-Märjamaa-Tallinn
Valga-Viljandi-Türi-Rapla-Tallinn
Busside täpne väljumiskellaaeg ja koht selgub oktoobris.
Transpordivajadusest anna teada registreerimislehel või e-maili kart@noortekonverents.ee teel. Kui tuled koos sõpradega, piisab ka ühe e-maili saatmisest väljumiskoha ja kõigi osalejate nimedega. Vaid nii saame garanteerida, et 5. novembril bussis endale koha leiadJ

I POOLAASTA SÜNDMUSED

E. Vilde nim. Juuru Gümnaasiumi sündmused, ettevõtmised

2009/2010. õa. I poolaastal

Kuupäev

Sündmus

Vastutaja/kaasatud

1. sept.

Koolirahu rongkäik ja kooliaasta avaaktus

E. Sukles, A. Ahlberg /11.klass

11. sept.

5.-12.klasside spordipäev kell 10.45

Kehalise kasvatuse õpetajad/ klassijuhatajad

17. sept.

Õpilasesinduse esimene koosolek 8.tund auditooriumis

E. Sukles

17. sept.

Algklasside spordipäev

Kehalise kasvatuse õpetajad, algklasside õpetajad

22. sept.

Kehra nukk Juuru rahvamajas etendusega “Argpüksid”

E. Sukles, algklasside õpilased

23. sept

Sügisseadete konkurss

E. Sukles

25. sept

Karjalaste ristsed (rebaste ristimine)

12. klass, E. Sukles

27. sept

Juuru noorte kotkaste ja kodutütarde lastevanemate päev

E. Sukles

28. sept-

2. okt

Sussinädal

E. Sukles

5. okt.

Õpetajate päeva tähistamine

12. klass, juhtkond

16. okt.

Õpilasesinduse meeskonnakoolitus

E. Sukles, õpilasesinduse liikmed

14. okt

Õpilaste kinokülastus

E. Sukles, õpilasesindus

21. okt.

Pildistamine auditooriumis

E. Sukles, Pildikompanii

20. okt

Kooli mälumängud

P. Vahtrik, E. Sukles

20. okt.

Algklasside aineviktoriin

Algklasside õpetajad,

E. Sukles

21. okt.

Õppenõukogu

Juhtkond

22. okt

Minijooks ja suurjooks

Kehalise kasvatuse õpetajad

23. okt.

Veerandi lõpetamine

Juhtkond

10. nov

8.-12.klasside teatrikülastus

E.Sukles, õpilasesindus

13. nov.

Kostüümitrall algklassidele

E. Sukles, algklasside õpetajad

12. nov.

Lastevanemate üldkoosolek kell 18

juhtkond

25. nov

Õpilased Huvitreffil

E. Sukles, õpilasesindus jt.

27. nov.

Moeshow 5.-12. klassidele

9. klass, Ü. Rahuoja , E.Sukles

30. nov.-

4. dets

Oma koduklassi kaunistamine, õpilastööde näitused koolimajas

Klassijuhatajad, loovainete õpetajad

1. dets.

Advendiküünla süütamine fuajees,

jõulujutu lugemine algklassidele

E. Sukles, algklassiõpetajad

7.-11. dets

Päkapiku nädal

E. Sukles, 9.-12.kl.

9. dets.

Jõululaat

Huviringid, klassijuhatajad,

E. Sukles

21. dets.

Õppenõukogu

Juhtkond

17. dets.

Algklasside aineviktoriin

Algklasside õpetajad,

E. Sukles

18. dets.

Algklasside jõulupidu

E. Sukles, algklasside õpetajad

21. dets

Kooli mälumängud

P. Vahtrik, E. Sukles

22. dets.

5.-12.kl Jõulupidu-kontsert

12. kl, E. Sukles

23. dets.

Veerandi lõpetamine

Juhtkond